Uyumamayı denesen?
Sen uyursan herkes horlamandan rahatsız olur
Bende horluyormuşum/kükrüyormuşum haberim yok ama şimdi Allah'a şükür düzeldi. Sebebine gelince yaşın başını alıp gitmesi, kilonun biraz fazla olması, burnumun sol tarafındaki eğrilikten dolayı rahat nefes alamama.
Yıllar önce bir ara cuma günü kbb ye gittim doktor sen iyi bir insan evladına benziyorsun pazartesi gel burnuna girişelim fazlalık kıkırdakları alalım dedi. Tabi ben o sıralar horlamamdan rahatsız olmadığım için içimden yürü git la işine kesip biçecek başkasını mı bulamadın derken dışımdan ise ben bir düşüneyim dedim. Evde de en son yatan kişi benimdir o yüzden erkenden zıbarıp horlaya horlaya milleri uyutmama derdi olmuyordu lakin bir süre sonra sabahları yorgun kalkmaya başladım. Herhalde mevsim geçişindendir deyip tınlamadım. Baktım haftanın en az 3-4 günü ağır bir iş yapmış gibi yorgun kalkıyorum sabahtan daha enerjim düşük. Dedim bu böyle olmayacak bir ara doktora gideyim bari. Neyse doktora gittim orda çalışan kardeşimin de gazıyla burun ameliyatını kabul ettim. Ameliyat günü geldi gittim kardeşim bakın bu benim abim falan diye millete söylerken bende kardeşime olm bunlara söyle sakın nasılsa yabancı değilmiş deyip parmaklamaya falan kalkmasınlar sonrasında alayına selam veririm falan şeklinde gır gır şamata gırla giderken beni bi güzel uyuttular gözlerimi bi açtım kardeşim başımda eline bi kutu almış sallayıp duruyo. Sonradan öğrendim meğer burnumdan çıkardıkları parçalarmış. Doktora kontrole geldi dedim işçiliğinizi hiç beğenmedim parça arttırmışsınız diye takılıyorum, kakara kikiri derken bana anca 4 saat dayanabildiler ve beni eve postaladılar. yani sabah 9 da girdim ikindi vakti çıktım. Allah'a şükür sonrasında bende ne abartılacak bir ağrı ne de sızı oldu. Hatta yüzümde şişme morarma falanda olmadı. Ertesi gün geçmiş olsuna gelenler yüzüme bakıp yani kusura bakma yeni duyduk ancak gelebildik diyolar. Yüzümde şişme morarma falan olmayınca millet ben 1-2 ay önce ameliyat oldum da onlara yeni söylüyorum sanmışlar. Yok be daha dün ameliyat oldum deyince baya şaşıran oldu. Neyse 2 haftalık toparlanma sürecinden ve silikonları da burundan aldırdıktan sonra fark ettim ki ben o zamana kadar burnumdan nefes alamıyormuşum. Sonrasında spora falanda başladım 1-1.5 ayda 10 kilo kadar verdim ve horlama sorunum çözüldü.
Yani bende burundaki eğriliğin düzeltilmesi ve kilo vermek sorunu çözdü.
Yani çözülemeyecek bir şey değil önce sorunun tespitini yap sonra çözersin.