Hayırlısı olsun. Asteğmenlik iyidir. Askerliğiniz bittiğinde iyi ki Asteğmen olarak yapmışım diyeceksiniz. Rütbeniz var dolayısıyla rahatsınız, maaşınız yüksek, Karakol veya üst bölgesinde değilseniz nöbet dışında hafta içi 8-17:30 çalışma saatleri sonra çıkıp gidiyorsunuz normal bir Yarbay, Albay gibi, orduevleri, misafirhaneler, askeri kamplardan faydalanabilirsiniz. Takım komutanıysanız son 1 ay, meslekçi asteğmen iseniz son 3 ay Teğmen olursunuz.

Ayrıca son ama güzel bir haber vereceğim. Acemi birliğinde verilen eğitimler sonucu sınavlar yapacaklar %10'luk dereceye girersen mevcut kontenjanlar arasında istediğin yeri tercih edebilirsiniz. ( İstanbul (Fenerbahçe orduevi vardı bizim zamanımızda çok kararsız kalmıştım seçip seçmemekle ) İzmir, Ankara, Kıbrıs gibi yerler olduğu gibi Hakkari, Şırnak gibi yerlerde oluyor. Sınıfına göre oranlar değişir Doğu daha fazlada olabilir) Ailesinin, kız arkadaşının yanına giden çok insan gördüm. Mesela ben kendi branşımda dereceyi girip istediğim şehri seçtim Yani kız arkadaşınızdan kopmama ihtimaliniz de var.