Videonun içeriğinden ve kurgu olmasının kesinliğine değinmek bile istemiyorum.
Bundan tam 6 ay önce aldığım bir karar ile eşim ve çocuğum ile ABD'ye taşındım ve burada kalıcı olabilmek amacıyla yatırımcı statüsüne geçmek için çalışmalar başlattım.
Geliş sebebim kendimi dil ve mesleki alanda geliştirmek ve deneyim edinmek. Geldiğimde cebimdeki para gerçekten de az denecek kadar azdı. Evet burada cebinde para olsa ve yıllık kiranın tamamını ödemek istesen bile, kefilin yoksa bu iş fazlasıyla zor.
Texas eyaletinde gelmeden önce tanıdığım tek bir kişi vardı, bana 5 gün evinde misafir etti ve bu süre içinde kendime ev tutabildim ve idare edecek bir araba satın aldım. Bu ülkede evsiz kalmak için gerçekten de kaydadeğer sebepler gerekir, aksi durumda her yerde
her türlü iş mevcut ve ortalam 8-10 usd saatlik ücret ile çalışabilir, herhangi bir kaydı kuydu olmayan biri. Texas insanların en kaba oldukları söylenen eyalet olmasına rağmen, onlarca yardımlar mevcut ve şehir yönetimine başvuran yiyeceğinden evinde kadar bir çok yardım alabilir. Californiya bu yardımlar açısından ise tam bir bonkörlük abidesi. ABD devleti kurallar çerçevesinde yaşamak isteyenler için uygun bir yönetime sahip, lakin kapitalis bu sistemde kazandığını daima harcamak zorunda kalabilirsin. Birikim yapmak da kolay, eğer evde birden fazla çalışan mevcut ise... ABD övmek ya da tersine amacım yok, sadece başarmak isteyen Türkiye'de de başarılı olur dünyanın bir çok ülkesinde de. Polisi çok sert... fakat çocuklara ve eğitim sistemine verilen değer benim için çok kaydadeğer... Türkiye gözümde tutuyor her gün dostlarımı ve Ankara'nın Dikmen'ini özlüyorum ve yıl sonu kısa süreliğine de olsa ziyaret edeceğimi bilmek mutlu ediyor. (harf ve devrik cümlelerden dolayı özür dilerim)