Bölümün tek katkısı diploma ve bir veya birden fazla dile merak salman olacaktır. Zaten şu an hiç bir okulun sana sıfırdan ileri seviye bir yazılım bilgisi katacağını sanmıyorum, tamamiyle istek sende olacak aklına koyduğun dil veya diller üzerinde araştırma yapıp kurs vb ile desteklemelisin ardından ufak projeler ile kendini test etmelisin. Bazı firmalar illa diploma olacak diye şart koşuyor sadece onlara alın size diploma demek için ideal bir bölüm. Kesinlikle 4 yıl okumadıkça boş gibi düşünme çevremde bir çok 5 yıl(hazırlık dahil) yazılım, bilgisayar mühendisliği okuyup iş bulamayan insanlar var sebebi ise sadece okumaları bitirince direkt yüksek maaş ile iş sahibi olacaklarını sanmaları diğer tarafta ise 2 yıl mezunu ben dahil olmak üzere tanıdıklarda mevcut şu an gayet güzel iş güç sahibiyiz, işe başvururken mühendis misin gibi bir soru ile değilde hangi dillere hakimsin şu tür projelerde yer alabilir misin gibi sorularla karşılaştık bu yüzden dil öğrendiğin sürece boş takılan mühendisten daha vasıflı bir hal alırsın. Bu arada kesinlikle mühendisleri küçümsediğim yok sadece okuyunca iş sahibi olacağını sanıp hiç bir şekilde ilerleme kaydetmeyenlerin yerini çok basit bir şekilde 2 yıllık mezun olsan dahi alabilirsin bunu belirtmek istedim.