Ben bu bölümden mezunum. Ege üniversitesine ilk geldiğimde Rıdvan hocam vardı ( Emekli oldu ). Okula başladığımda hocamızın dediği şey "myo'ların eğitim seviyesini bir yerde sabitlemek istiyorlar bizde buna uymayıp size en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz" olmuştu. Tabii biz o zaman hehe diyip geçmiştik
Benimle birlikte bursa/aydın gibi şehirlerde programcılığa başlayan arkadaşlarım vardı. İlk algoritma final sınavından ben ( 08 ) alırken değişken ataması yapmayı bilmeyen arkadaşım ( Bursa ) 80 almıştı.
İki yılda ellerinden geldikçe zorladılar ve 2 tane öğretmeniz egeden mezun, işin içerisinde olan ( Şirket sahibi/sektöre yazılım ve yazılımcı yetiştiren ) kişilerdi.
Seçmeli python dersinde OOP'ye kadar anlatıldı ( İlk defa OOP gören dinazorlar gibi tahtaya baka kaldık tabii

)
MYO'nun kötü yanlarından olan her programlama dilinde belli seviyeye gelip bir sonra ki dönem yeni programlama diline geçme olayı ege üniversitesinde de var.
MYO'nun katabileceği her şeyi kattı diyebilirim. Coşkun Harmanşah hocamız var gidip konuşanlar ile çok iyi yerlerde staj imkanı sağladı ( Çevresi geniş ).
Ege üniversitesinde çoğu hocam alanında bilgili sorduğum soruya cevap alamadığım hiç olmadı. Bilindiğinin aksine hocalar kaçmıyor kantinde oturup merak ettiklerini sorabilirsin.
Ben ege üniversitesinde okuduğumdan hiç pişman değilim 2 yılımın ( 3 yıl

) boşa gittiğini de düşünmüyorum. Egede bazı dersleri bilgim yettiği için geçmedim hoca azmimi görerek ( veya acıdı

) o şekilde geçirdi.
Ege üniversitesinde MYO normalde kampüsün içerisinde ama bu yıl MYO'yu Urla'ya taşıyacaklar diye söylenti vardı. Eğer myo urlaya taşınırsa kalitesini kaybedeceğini düşünüyorum.
Cidden işini iyi yapan çoğu kişinin gitmeyeceğini düşünüyorum. Eğer MYO Aynı yerinde kalıyorsa kesinlikle öneririm kendinde gayret edersen çok iyi gelişirsin.