Hocam 3 tl ye dusmesi zararimiza, bunu anlayamadik bir turlu. Zaten bugun bozulan ekonominin temel sebebi dusuk kurdu. Biz uretimi kenara birakip tuketim toplumu haline donustuk, neden mi ; dolar 1,2-2 seviyesinde kaldigi yillarda birak teknoloji, enerji vb seyleri ucuz oldugu icin samani bile suriyeden ithal ettik. Bizim uretime gecmemiz gerekli, bakiniz rusyaya 1 abd parasi 70 rus parasina esit, ama bu onlr icin sorun degil cunku,otomotivden savunma sanayisine , enerjiden teknolojiye kadar kendiler uretiyor. Amerikan parasiyla ticarete ithalata ihtiyaclari yok. Bizim bir an once gecmemiz gereken model tamamen uretim odakli olmali. Ayrica yuksek kur benim isime yarayacaktr, benim turizmim var demir celik sektorum var, tekstilim var, tarimim var bunlara sahip cikip ilave devlet destekli teknoloji uretimiyle benim ithalatimi ihtiyaclarimi yerli mali uretimle gidererek sifira indirip ; ihracatimida arttilmaliyim ki guclu ekonomiye sahip olabilelim.Belirtmekte fayda varki bugun Abd bile dolari globalde dusurmek icin mucade ediyor, aksi halde hukumetimizin dolar dusurmeyi marifetmis gibi pazarlamasina aldanmayin lutfen , bizim kirilgan ekonomimiz aninda tepki verir dolar icin7-8 seviyelerini konusurduk. Amerikanin mucadelesinin tek sebebi bizim dustugumuz duruma dusmemek , tuketim degil uretim toplumu olarak devam etmek . Dolarin bugunku dusmesinin en buyuk sebebi kendimce budur. Surcu lisan ettiysem affola
Hocam siz ne yiyip ne içiyorsunuz da bu kafaya ulaşıyorsunuz hayret ediyorum. Tebrikler