saturn_ixii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
16 ülke gezince insan müneccim oluyor mu merak ettim? Buna cevap yazmadan geçemedim kusura bakma. Bir çok konuda seninle aynı fikirdeyim ama tarih senin gibi düşünüp sonra kaybolup gidenlerle dolu.
Biraz tarihe bak, belki her bin yılda hatta her yüzyılda medeniyet el değiştirmiş. Refah yada hüküm el değiştirmiş. ABD kaç yıllık ülke ki doğu batının önüne geçemez diyorsun? Mesela kaç yılda geçemez, bir süren var mı? İnsanları kolezyumda birbirine öldürtüp alkışlayan halk, insanları cadı diye idam eden insanlar Avrupa'da değil miydi? Sömürüyle geldikleri refah ve medeniyet seviyesini hiç kaybetmeyeceklerini düşünmek olsa olsa cahil öngörüsü olur. Umuyorum siz de espri olarak yazdınız.

Bu arada videoyu izlemedim. İş yerinde ses olmadığı için.
O dediklerin ne zaman olur?
Türkiye ve diğer müslüman ülkeler hukuku, insan haklarını, demokrasiyi, bilimi, kültürü, sanatı, insanlığı, manevi değerleri keşfedince olur.
Tabi bunlar olduğu zaman Batı'nın da şu anki müslüman ülkeler gibi barbar olması, binlerce yıl geriye düşmesi gerekir.
Yani durumlar tam tersi bir şekle dönerse belki bir gün Ortaçağ gibi bir ortam oluşur, doğu dünyanın komutanı, batı sefil bir duruma dönüşür dediğin gibi
İnsanımızdaki şu Ortadoğu hayalperestliğine ve mucizelere umut bağlamasına hayranım

Hani bir fıkra vardır ya..

Nasreddin hoca birinden borç almış ama ödemiyormuş..
Adam en sonunda dayanamamış gitmiş karşısına dikilmiş..
- Hoca ayıp ama artık, ne zaman ödeyeceksin borcunu, bak kaç ay geçti, demiş.
Nasreddin Hoca:
- Evin önüne çalı ektim, demiş..
- Eee? demiş adam..
- Koyun sürüsü geçerken yünleri çalıya takılacak
- Ee sonra?
- Benim karı bu yünleri toplayacak, yıkayacak, tarayacak, eğirecek, dokuyacak, ben de götürüp satacağım.
- Eee?
- Ne ee'si be adam. İşte borcunu böyle ödeyeceğim.