byvector adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Adsenseden kazanlan para için hemen herkes home ofis açıp vergisi veriyor. (En azından verenler öyle yapıyor diye düşünüyorum )
Peki home ofisi bir engelli üzerine açsak vergilerden ne derece muaf oluruz. Çünkü ofisi açacak olan engelli kardeşimiz yazı yazıp sitesinde yayınladığı için vergi kaçırmak istemiyor.
Engelliler içinde kdv ve gelir vergisi var mı? Varsa ne kadar?
Teşekkürler.

Engellinin ticari kazancı için herhangi vergi muafiyeti bulunmuyor. Ancak Engelli kişi çalışan ise veya engelli olmamasına rağmen bakmakla yükümlü olduğu kişiler (eş,çocukgibi) engelli ise yukarıda belirtilen oranlarda indirim mümkün.

Mevzuat detayı ,

. SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANACAK OLANLAR
5. Sakatlık indirimi;
- Özürlü hizmet erbabı ilebakmakla yükümlü olduğu özürlü kişi bulunan hizmet erbabına,
- Özürlü serbest meslek erbabı ile bakmakla yükümlü olduğu özürlü kişi bulunan serbest meslek erbabına,
- Basit usulde vergilendirilenlerden, tüccar ve ücretli durumuna girmeksizin, imalat, tamirat ve küçük sanat işleri ile uğraşan (ilk madde ve yardımcı malzeme müşteriye ait olarak faaliyet gösteren terzi, tamirci, marangoz gibi) özürlülere,
uygulanmaktadır.