Beyler 16 ülke gezmiş birisi olarak söyleyeyim.. Bazı şehir efsanelerinden ve hurafelerden artık kurtulun.. Bu zihniyetteki arkadaşların kafasını karıştıran konulara toplu olarak bir cevap yazıyorum.
* ABD'de ya da Avrupa'da yaşamak Türkiye'de yaşamaktan her zaman daha iyidir ve de öyle kalacaktır
* Türkiye bir Ortadoğu ülkesidir, Avrupa Avrupa'dır, ABD ABD'dir

* Batı hiçbir zaman çökmez, doğu hiçbir zaman batının önüne geçmez
* Osmanlı hiçbir zaman tekrar kurulmayacak
* İslam dini hiçbir zaman dünyaya hakim olmayacak
* Almanya hiçbir zaman Türkiye'yi kıskanmayacak
* Lozan'da gizli madde yok
* 2023'de süper güç olmayacağız
* 70'li yıllardaki gaz kuyrukları Kıbrıs Harekatı'ndan dolayı ABD'nin bize uyguladığı petrol ambargosu yüzündendi
* En uslu çocuk olsan bile gerçek hayatta Şirinler'i asla göremezsin
16 ülke gezince insan müneccim oluyor mu merak ettim? Buna cevap yazmadan geçemedim kusura bakma. Bir çok konuda seninle aynı fikirdeyim ama tarih senin gibi düşünüp sonra kaybolup gidenlerle dolu.
Biraz tarihe bak, belki her bin yılda hatta her yüzyılda medeniyet el değiştirmiş. Refah yada hüküm el değiştirmiş. ABD kaç yıllık ülke ki doğu batının önüne geçemez diyorsun? Mesela kaç yılda geçemez, bir süren var mı? İnsanları kolezyumda birbirine öldürtüp alkışlayan halk, insanları cadı diye idam eden insanlar Avrupa'da değil miydi? Sömürüyle geldikleri refah ve medeniyet seviyesini hiç kaybetmeyeceklerini düşünmek olsa olsa cahil öngörüsü olur. Umuyorum siz de espri olarak yazdınız.
Bu arada videoyu izlemedim. İş yerinde ses olmadığı için.