Çerez ve aburcuburlarla bırakabilirsiniz. 15 yıl bu nalet şeyi kullandım ve 5 yıl önce bıraktım. Sigara alışkanlıktan ibaret başka hiç bir şey değil. Hayatınızın her anını her dakikasını onunla beraber geçirdiğiniz için, o an neler yapıyorsanız doğal olarak sigara sürekli aklınıza geliyor. Bunu da başarmanın tek yöntemi var. Anılarınızı tazelemek. Bundan sonraki süreçte sigara ile yaptığınız (Çay içerken, yemekten sonra, sabah uyandığında, atıştırmalıktan sonra, film izlerken, pc başında otururken vs.) tüm ilişkilerde sigarasız olan anıları yerleştirmeniz gerekiyor. Buda ortalama 1 ay sürüyor. Yani sigarayı bıraktığınızda günde 1000 defa aklınıza gelmesi normal olacaktır. 1 hafta sonu bu sayı 900 e 10 gün sonra 500 e 1 ay sonra ise 24 saat içerisinde artık iki elin parmakları kadar aklınıza gelecektir. Bunun sebebi ise sigarasız yeni alışkanlıklar yaptığınızdan kaynaklanıyor.

Ben şahsen 15 yıldan sonra sigara içen insanın intihara teşebbüs eden bir insandan farklı bir yanı olduğunu düşünmüyorum. İkisi de aynı kafada, aynı zihniyette.

Umarım bırakırsın.