caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben daha öyle diyen birini görmedim. Ama evet fiyatına göre dezavantajları var tabii ki. Sonuçta bir duvar örgüsü değil ya da temelleri bir apartman gibi atılmıyor.
Daha çok köyde ev yerine falan kullanılıyor. Güzel bir dış örgü, üstüne bir güzel boya. Temeli de sağlam attırabilirseniz birkaç katlı müstakil ev olur.
Yani bilemiyorum demir olduğu için soğugu tutma ihtimali falan olabilir ama demirlerin arasına yalıtım neyim koyuyor olabilirler, tabi o da maliyeti arttırıyordur muhtemelen, prefabrikçiler daha iyi bilir.
Bir vursalar kırılmaz ama hani Allah göstermesin kaza bela bir durumda, bir araba falan üzerine girse muhtemelen eğer içine doğru.
Depreme karşı bence beton binalardan daha dayanıklı olabilir, yıkılmıyor sonuçta demir.

Yani kişisel görüşlerim bunlar, dışını güzel gizlerseniz prefabrik olduğu anlaşılmaz bile.
Hocam babam demir işiyle uğraşmakta ve diyor ki, onu yalıtımlı yapabiliyorsun bir evden farkı yok fakat herkes betona alıştığı için ve ucuz olduğu için farklı görüyor. Bizim mahallemizde villa gibi gözüken evlerin çoğunun prefabrik olduğunu öğrenince biraz şaşırdım doğrusu. Dıştan normal evi bırakın gerçekten villa gibi gözüküyorlar.

Suffa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şehrin ortasında olabileceğini sanmıyorum ama köylük,yazlık yada daha sakin bir alanda arsam olsa tek kat olcaksa prefabrik olabilir yada ilk 2 kat normal beton 3'ü çatı katı prefabrikte olabilir belkide insanlar bilmediğinden öyle düşünüyorlardır herkesin kendi tercihi iyi değerlendirin

Dezavantajlarını bilmiyorum öyle bir yerim olsun isterdim.
Hocam zaten bende şehrin ortasında ev almayı düşünmüyorum böyle ortasına otobüs ile 10-15 dk mesafe ile gidebileceğim yerler var Adana'da.. Oralar çok makul fiyatta arsa satıyorlar. Üstüne bu prefabrik yapıyı yaptırmak istiyorum daha tasarruflu olur diye düşünüyorum