Son şikayet konusuna yazdığım mesajı paylaşmak istiyorum.

""
Yurtdışında bu tarz gecikmeleri önleyecek, işi yapan/işveren haklarını koruyacak şekilde anlaşmalar yapıldığına eminim. Bunların ne olduğunu öğrenip uygulamamız şart gibi duruyor. Gerekirse r10 da aracılığı ile mesafeli sözleşmeler ile iki taraftan biri taahut edilen işi/parayı geciktirirse yasal yaptırım uygulanması ve bunu pratik bir şekilde ek ücret vermeden yapılması bence şart.

R10 daki arkadaşlar benim gözümde güven olarak 1-0 öndeler ama bazen böyle aksamalar, uğraşmaları görünce, tanışmadığım veya referans olmayan kimseyle ticaret yapasım gelmiyor.

""

Çoğu kişi r10 a güvendiğini söylüyor. Bende moderatorlerin mesajlarını okuyorum gayet net ve arabulucular lakin mağduriyet karşılanmazsa tek yapabildikleri banlamak yada mahkemeye başvurun önerisini sunmak (haklı olarak) n11, hepsiburada gibi sitelerde saatte binlerce alışveriş yapılıyor bir tane bile mağdur kişi yok/ olsa bile karşılanıyor. Bunun nedeni mesafeli sözleşme olduğunu düşünüyorum. Bir program, yazılım yardımıyla o siteler nasıl otomatik mesafeli sözleşme yapıyorsa bizimde bu tarz bir yola gitmemiz bence şart.

Geçenlerde senin ticaret puanın düşük, bana önden para verirsen işini yaparım diye iş alan birisinin şikayet konusunu okudum. Adam parayı alıp işi yapmamış banlanmış. İnsanlar 100-200 TL içinde günlerce mahkemeyle uğraşmak istemiyor.
Şahsi görüşüm, 20 TL üstü kimseyle ticaret yapmam.