3 senedir profesyonel olarak kullanıyorum. Dileyen herkese yardımcı olmaya çalışırım. Kendim uzun uzadıya kendi görüşlerimi yazacağım. Sıkılmadan okursanız bilgi sahibi olursunuz.
Soru: Elektronik sigara patlar mı?
Cevap: Elektronik sigara patlamaz. İçindeki kalitesiz harici pil patlar. Elektronik sigara ile birlikte kaliteli piller kullanmak büyük önem taşır. Patlama riskini minimum'a indirmek için kaliteli pil ile birlikte, maksimum 10 saniye ateşlemeye izin veren, yazılımsal korumaya sahip elektronik sigaralar kullanılmalıdır.
Soru: Elektronik sigaranın zararı var mıdır?
Cevap: Elektronik sigaranın buharı insan ağzında kuruluk ve tat kaybı yaşamasına neden olabilir. Bu sorun elektronik sigara likitinin içerisinde yer alan yüksek şekerli aromalardan dolayı ortaya çıkar. Bu sorunun önüne geçmek için elektronik sigara kullanıcıları sık sık su tüketmelidir. Ciğerlere çekilen elektronik sigara buharı içerisindeki aroma böbrekler tarafından vücuttan atılır. Bol su tüketimi olmayan kullanıcıların ağzında kuruluk ve böbrek ağrısı yaşanabilir.
Soru: Hangi elektronik sigarayı seçmem gerekiyor?
Cevap: Elektronik sigara seçimi -Atomizer desek daha doğru olur- DL ya da MTL olarak yapacaktır. DL, ciğer çekimi anlamına gelir, elektronik sigara buharı, nargile gibi direkt olarak ciğere çekilir. MTL ise sigara içimi anlamına gelmektedir. Sigaradaki sıkı içimi ve az dumanı arayan arkadaşlara MTL olan elektronik sigaraları öneririm.
Soru: Hangi likiti seçmeliyim?
Cevap: Yeni başlayanlar elektronik sigara likitindeki nikotin oranını iyi seçmelidir. Zira sigara bağımlısı birinin 0,3 ya da 0,6 mg nikotin oranı yeterli gelmeyebilir. - Likit seçimi konusunda dileyen kişilere özel mesaj yoluyla destek verebilirim. - Merdiven altı yerlerden likit almayın ve iyice araştırmadan elektronik sigaraya yatırım yapmayın. Elektronik sigaraya başlamadan bırakan arkadaşların çoğu bu iki sebepten ateşli sigaraya geri dönmektedir. Biraz sabredin birkaç ay sonra sigaradan nefret etmeye başlayacaksınız bile.
Kadıköy'den, Sirkeci'den alış-veriş yaparken çok dikkatli olun, clone cihaz satabilirler. Hatta mümkünse o tarafa hiç bulaşmayın. Forumları araştırın, facebook gruplarına girin ve alış-verişinizi oradan yapın.
Peki son olarak "Neden elektronik sigara?" dediğinizi duyar gibiyim.
Normal sigara gibi cebinize düşman değil. Elektronik sigaraya az ya da çok para harcamak sizin elinizde.
Sigara içenler gibi kötü kokmazsınız.
Dişlerinizi sarartmaz.
Nefes alırken sigaranın aksine hırıltı yaşamazsınız.
Sabah daha rahat kalkarsınız, ağzınızdaki o kötü tat olmaz.
Daha fazla sorusu olan kişiler için tekrar söylüyorum özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz.