uzun olacak, isteyen okur.
Arkadaş ABD kapitalist, Avrupa sosyal devlet anlayışıyla yönetilir. Önce bu gerçekleri kavrayınız.
Türk insanların genel göç tercihlerine bakarsanız işçi göçü avrupa'ya. Beyin göçü ABD'ye olur. (gerçi son zamanlarda kim nereye tutturursa oraya kaçıyor)
İşçi göçüyle gidenler işsiz kalsa bile gelir 6 ay Almanya'dan, İsveç'ten aldıkları işsizlik maaşları ile takılır adam olduklarını sanarlar.
İçinde bulunan eziklik psikolojisi ile işçi sınıfı ve normlarını kavrayamayıp Milliyetçilik güdüsüyle vatanım, vatanım, vatanım sayıklar! haklıdır. Orayı bırak gel dersin mırın, kırın eder.
ABD öğrenci olarak takılan arkadaşım aylık 1100 dolar kenara atıyor, videoda bulunan kurgular gibi kendinizi avutmayın. daha dün sadece 1 günlük çalışma ücretiyle gitti Airpods aldı.
3 günlük çalışması 1 aylık dolu dolu yiyecek ve gıda için ihtiyaçlarına yetiyor.
Sen kendi psikolojini, iradeni ve en önemlisi orada yaşanan kültürel değerleri kavrayamazsan. Ters kültürden tabi ki şoka düşebilirsin bu kimseyi ilgilendirmez.
Bugün kimle konuşsan Türkiye de sülalesinden birinin, diğerine madik atmadığı aile neredeyse yok.
Orada yaşam bireyseldir ve her birey ayakları üstünden durmayı bilecek seviyede yetişmelidir. Adamların zaten temel gelişim eğitimi bunun üzerine.
Ayrıca ABD kozmopolit bi bölgedir. Sırf bu yüzden homelesslar demokratların yönettiği hem iklimsel hemde kiliselerin aşırı derece yardımından dolayı bu bölgede bulunuyor.
Bu kadar kozmopolit bi ortamda videoda bile gözüküyor. Asyalısı, Meksikalısı her ırktan insan var sen nasıl yardım ve fedakarlığı bölgesel olarak bir tutabiliyorsun.
Ayrıca kimsenin, kimseyi elinden tutma gibi bi gayreti olmasına gerek yok. Emeğinin karşılığını verecek erdem ve onuru edinsin yeterlidir! Ben ABD çalıştım emeğimi alamadım diyen duyamazsınız ama bizim ülkemizde boldur. zaten biz bundan kurtulamadığımız için Ülkemiz de adam kayırma, liyakattan eser kalmıyor.
California dediğiniz eyalet bugün ABD'den ayrılsa dünyanın en büyük 3. ekonomisi oluyor.
Evet ABD homeless çok olabilir büyük çoğunlu yerli abd vatandaşı bile değil. Eli, ayağı tutan psikolojik sınavını veren herkes karşılığını fazlasıyla alıyor.
Zaten kendileri de bunun kontrolsüz göçten ve ABD rüyasından kaynaklandığını söylüyor.
Siz hiç Türkiye de arabası olan bi evsiz gördünüz mü adam sokakta çadırda yatıyor ama arabası var.
O yüzden bizle kıyaslanamaz bile çalışma saatleri örnek verelim ABD'li birine haftada bi Türk insanın 60 saatten fazla çalıştığını söyleyin bunu küçümsemez ancak 60 saatlik emeğin karşılığını söylediğinizde kıçıyla güler.
1-2 adette resim bırakayım da bu kurgu videoda bile olsa salak nasıl aç kalmış diyebilin.
Los Angeles fiyatlarıdır. ABD'nin en pahalı bölgelerinden! yasal olmadan saatlik 10-12 yasal olarak minimum 16 dolara çalışırsınız.
5 dolar Pizza.
3 dolara 2'li Mcdonals burger
3 Dolar Kırmızı et