Selam arkadaşlar size bir fikir danişmak istiyorum mantıklı gelirsede çalişmak isterim.
Küçük çaplı bir e ticaret işine gireceğim. 5 6 kalem ürün var ve her kalem ürününde 30 40 adet alt modeli var.
Sizce her ürün için niche bir e ticaret sitesimi açsam yada ayrı ayrı açicağim sitelerin maliyetleriyle tek bir site açip özgün ürün içerikleri seo link tanıtım yazısı v.s yatırım mı yapsam.
Ürün kalemleri birbirine benziyor örnek olarak
Ayakkabı diyelim nike adidas kemal tanca v.s ve her kaleminde farklı modelleri var.
Site uzun vadeli olucak hiç bir masraftan kaçmadan yaptiracağim. Ürünler v.s makalelelerle eklenicek seo için anlaşma yapılıcak googlede ve sosyal medyada tanına kadar google alişveriş reklamlariyla devam ediceğim
Merhaba,
Tek bir site üzerinden projenizi başlatmanızı tavsiye ederim. Her bir kalem için site açmak mantıklı bir hareket olmayacaktır. Aynı zamanda ekstra masraf yapmanıza gerek yok.
Eğer ürünleriniz ayakkabı ve giyim ise her ürünü farklı ürün listesinde açın ve aynı modelin renklerini birbiriyle ilişkilendirerek renk seçeneği sunun örneğin:
http://prntscr.com/op2pq2
Sitenizi açtıktan sonra SEO'a ilk adım olarak on-page çalışmalardan başka çalışma yapmayınız.
Mobil uyumluluğu ve kullanıcı deneyimini en maksimum düzeye getiriniz.
Ardından google alışveriş reklamlarına çalışma yapınız. Ürünleriniz orijinal marka ürünler ise cimri ve akakceyi şiddetle tavsiye ederim.
Kesinlikle ücretsiz kargo ile gönderim sağlayınız.
Bol satışlar.