Protex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok öyle bir sonuç çıkmıyor. papazla benzer gömlekler giyebiliriz. Bunda sorun yok basit şeyler ihtiyac-ı / fiziki. fakat ideolojik ve beyin içinde yatan düşünceleri sizinki ile çok eşleşiyor. o manada söylemiştim.

Yanlış anlamayın ama Bu sorunun cvbınıda yine yan mahallemizdeki papaz gibi verdiniz yine. oda sizin gibi düşünüyor. sanat demokrasi özgürlük vs vs... Gücünü böyle elde etmediğini aklı selim her insan bilir. Dünyayı yöneten sizin deyiminizke dize getiren ABD ve Batı nın kullandıgı unsurlar; Zalimlik, petrolü ve yer altı kaynakları olan ülkelere çökmek. Nerde bir enerji kaynağı görse; insanları çoçukları katlederek orayı kan gölüne çevirmek suretiyle çökmek. Yani insan bi düşünür , bilmem kaç bin km ötede olan ABD nin ortadoğuda ne işi var, misal yani.. Tavuğunamı kış dedik...

Suriyeye, ıraka, libyaya sanat demokrasi kültür getirdide bizimmi haberimiz yok. Yani diyeceğim şuki; insanları sonsuza kadar kandıramayacaklar.
Dostum bu kafadan acil olarak kurtulman lazım.
Memleketi 17 yılda batıran işte bu zihniyet.
Hiç kimse masum değil, Batı'nın bu hale gelmesi elbette sömürgecilikle oldu.
Ama bunu modern dünyada devam ettirebilmek için medeni olmak gerekir.
Sen medeniyetten uzaklaşırsan bu Ortadoğu bataklığında kaybolur gidersin.

Devlet politikalarından bahsetme.
ABD dünyayı sömürerek kendi vatandaşını refah içinde yaşatıyor.
Refah yükseldikçe medeniyet artıyor.
Refah düştükçe insanlıktan uzaklaşıyorsun.
İşte doğu ile batının farkı budur.

İran'a hiç gittin mi ya da İranlı arkadaşın var mı bilmiyorum..
İranlılar genede şöyle düşünür..
Bütün dünya İranlıların etrafında dönüyor, herkes İran'ı kıskanıyor..
Humeyni ve Hamaney dünya liderleri, bir gün İran dünyaya egemen olacak vs vs..
Bir yerden tanıdık geldi değil mi?
İşte Türkiye, İran ve bazı Arap ülkelerinde eğitimsiz insanlar genelde hep böyle düşünür.
Kendi hayal dünyalarında yaşar dururlar.
Bu hastalıktan bir an önce kurtulman lazım.
Toplumumuzun yarısı da aynı şekilde, bir önce bu safsatalardan kurtulması lazım.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işte bizim milletimizde bu sorun var ve bu sorunu hiçbir zaman çözemeyeceğiz..video kurgulu olabilir, film çekmiş olabilirler ama neden asıl bu videonun anlatmaya çalıştığını anlayamıyoruz..
Yurtdışında yaşayan biri olarak söylüyorum..16 ülke gezmiş olsanda farketmez..
Yurtdışında Türk olarak yaşıyorsan yanlızsın ! bir sıkıntın olduğunda bir dara düştüğünde seni kaldıracak bir destekçin yok !
Tok Açın halinden anlamaz ! bu tüm dünyada bu şekildedir !
Ben çok gördüm arkadaşlar yol kenarında bayılıp düşen veya ayağı burkulan birine kimsenin yardım etmediğini resmen bakıp yürümeye devam ettiğini !
Benim eşim bile hamileyken Dükkan ortasında bayıldı yanımda kimsede gelip yardım etmedi etrafına toplandılar bakıştılar kimse ne ambulans arar ne başka birşey yapar.. afedersiniz bayıldıktan sonra istifra etti, ambulansı çağırdım geldi benim elime mağaza çalışanları paspası uzattı istifra ettiği yeri temizlemem için.. O çok beğendiğiniz avrupasıda amerikasıda insanlıktan nasibini alamamış insanlarla dolu..boşuna video kurgu , duvar daha iyi oynamış diye tatava yapmayın..ana fikri düşünmeye çalışın.
Onun sebebi şudur.
Avrupalı kendi ayakları üstünde durur. Ama biz anaya babaya, eşe dosta, sağa sola minnet duyarız sürekli.
Avrupalıda başkasına muhtaç olma kültürü yoktur. Kendi işini kendi halleder.
Ama doğu toplumları görece tembel toplumlar oldukları için genelde sırtını başkalarına dayamayı severler.
O yüzden Avrupalıda vicdan duygusu bizdeki gibi değildir.
Bu bir kültür ve yetişme meselesi.