Sigarayla otu nasıl aynı kefeye koyuyorsun hocam? Sigaraya zam geliyo insanların tepkisi hep aynı napalım uyuşturucumu içelim, otamı saralım. Bukadar cahilmisiniz yani sigara içemeyince ille uyuşturucuyamı yöneleceksiniz? Sağlığını düşünüp bunu bahane edip bırakabilirler dahada güzel olur. Ama vatandaş gelipte yok sigaraya zam geldi uyuşturucuya yöneliyoruz, ot içiyoruz derse afedersin devletinde çok umurundaydı içip içip ölsünler bari nüfus azalsın...
Hocam bak ben sigara içmiyorum ama sigaranın bu kadar pahalı olmasına karşıyım. İnsanlar günde 10 12 saatten fazla çalışıyor tek eğlenceleri tek kendileri için yaptıkları aktivite sigara içmek. Bunuda ellerinden alırsan insanlar otada sarar bokada afedersin. Ayrıca sigaraya alkole zam yaparak insanları bu kötü alışkanlıklardan vazgeçiremezsin. Zamlar sizce tüketimi azalttımı ? Bence hayır. Her köşe başında tütüncüler görmeye başladım. İnsanlar kaçak yollarlar içinde ne olduğunu bilmediği alkol ve sigaraları tüketiyor. İnsanlara sigara ve alkolü bilinçli bir eğitimle vazgeçirebilirsin bunun dışında yapacağın her hareket boşa.