İkisi farklı şeyse kesinlikle kati suretle tabiki sigarayı bırakmak istiyorum

Sadece arada canım çekiyor diye nargileyi de aradan çıkartabilir miyim diye düşündüm
İkisi ayrı kavram hocam MTL ve DL denilen iki farklı kavram var. Siz sigarayı bırakmak amaçlı başlayın ilerleyen zamanlarda DL kullanımda yaparsınız başka bir atomizer alıp hiç dert değil o. İkisini de aradan çıkartmış olursunuz

Şimdi size bir kombinasyon önereyim hocam ama tr'de çok satan yok aliexpress üzerinden almanızı tavsiye edeceğim.
Evvela EHpro 101 alın makine olarak:
link ( yılalrdır kullanıyorum çok memnunum beni hiç üzmedi, hem sigara içimi hem nargile çekimi kullanabilmenize uygun alt yapısı var.)
Daha sonra bu cihaza pil ve sarj aleti gerekli her pili kullanamıyoruz biliyorsunuz:
link (cihaz tek pille çalışıyor ama 2 tane almanızı tavsiye ediyorum ki biri sarjdayken birini kullanmaya devam edin. 1 pil ile günü rahatlıkla çıkartırsınız hatta ertesi günün yarısına kadar bile yeter belki daha fazla.)
Atomizer konusuna gelince, aslında ben size telli, sarım yapmalı kendinizin pamuklayacağı bir atomizer tavsiye ederdim. Öyle daha az maliyetli olur, hem de daha çok zevk verir ama öyle istemiyorsanız size başka tavsiye vereyim
Aspire nautilus:
link tabii bir de bunun için tak çevir coil almanız gerekli, tahminimce 1 tane coil 20 gün kadar gider kullanıp test etmek gerek ama coilide buradan alabilirsiniz:
link 10pcs 1.6ohm seçimi size uygun olur. Fakat tr'de de satanlar mevcut bunu buradan da alabilirsiniz.
Gelelim likit konusuna. Likit konusunda da size pm ile bir link ileteceğim. Tütünlü bir çeşit seçmenizi tavsiye ediyorum