Yaklaşık 12 yıl bu illeti içtim. Taki boğazı delik (boğaz kanseri) cihazla konuşan bir adamın bana " halime bak da sigaranı söndür" demesiyle hayatım değişti. İnternette ne kadar sigarayı bırakma tekniği varsa okudum. Bir sürü ilaç, sprey, hap vs. ne kadar gereksiz şey varsa kullanıcılarının yorumlarına kadar didik didik ettim. Kararlıydım ve kafama koydum bıraktım. Tam olarak nerede okudum yada izlediğimi hatırlamıyorum ama kafanıza koyduysanız ve bu taktiği yaparsanız bırakmamanız %5 ihtimal deniyordu.

Nikotin isteği 72 saat sürüyor. Eğer bu süreç içerisinde sigara içmez ve sizi meşgul edecek bir iş bulursanız sigarayı bırakmamanız mümkün değil. Artık canınız çekmiyor ve içmek istemiyorsunuz! "Eğer 4 üncü günün sonunda hala sigara içmek isterseniz bu bağımlılık değil, bırakmak istemediğinizdendir"

Arkadaşlar inanın bu sigarayı ben bırakamam diyenlerdendim. O kadar kolay olduki bazen hala nasıl başardım diye kendime şaşıyorum. Bu paket bitsin bırakırım derseniz başarılı olamazsınız. Paketi kırın ve dişlerinizi fırçalayıp yatın. Sabah aynı kararla devam ederseniz bu iş tamamdır. Allah kolaylık versin.

(telefondan yazıyorum cümle düşmesi vs için kusura bakmayın.)