delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı durum hakkında forumda konum var. Vodafone eşimin yerine imza atmıştı.

Şöyle ki; kanunlarda sahte imza veya benzer imza ne kadar nitelikli ************** vb. kısmına girse de bu tür olaylarda (hafifletici sebepler uygulanıyor) sizin zararınız karşılanıp konu kapatılıyor. Ben öyle araştırmıştım.

Benim olayı kısaca anlatayım. Sözleşmeyi yaptık aylık 29 lira ödemek suretiyle 12 aylık. ilk ay 89 ikinci ay 93 gibi rakamlar gelince işkillendim. Müşteri hizmetlerini aradım öyle bir taahhüdünüz yok hatta hiçbir paketiniz yok. Sözleşmenin örneğini almaya gittiğimde bayinin taktiksel oyalaması yüzünden de 1 ay geçti. Sonra online servis üzerinden sözleşmelere baktım 2 ayrı sözleşme fakat son sözleşmede imza sorunlu bizim imzamız değil. Beni kızdıran olay ise bayideki kızın tavrı "isteseniz de istemeseniz de o faturaların parasını ödemeyeceğiz" bende gayet sakin bir şekilde "o faturaların parasını kuruşu kuruşuna alacağım ve özellikle sizden alacağım". Dediğim gibi de yaptım ana bayiyi aradım, ertesi güne kadar sorunumu çözün yoksa mahkemede görüşürüz dedim. Ertesi gün sorunu hallettiler.
Paramı da o kızdan aldım

Sağduyulu yaklaşın hocam. Zarar vermek isteseniz de bu işten birşey çıkmaz.

Bu arada konuyu detaylı okumadım.
Okuyamadığınız için malum uzun konu özet:
Zarar vermek istemiyorum sadece usulsuzluğu tespit edildiği gibi bildirdim.
5-6 ayrı yetkili ile görüştüm . Üstüne bayiye geri gittim.
Sahte imzalı görmediğim sözleşmeyi onaylarak işlemi devam ettirdiler. İptal edemiyoruz.
başkası ben gibi bir sözleşmeyi benim adıma imzaladı.

GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen kimsin benim yerime imza atıyosun diye bağrınsaydın hocam öyle şeymi olur yahu. İyi niyet diye imza mı atılır. Tutki 1 ay sonra sorun yaşadın 100bin liralık bişey çıktı başına onlar iyi niyet yapıp ödeyecek mi bunu? Direk imza atılmış diye suç duyurusunda bulunacaksın oturup bekleyeceksin cezasını çeksinler.

Turkcell 1 senelik sözlü sözleşmemin dışında tarifeye geçirmiş bunu bir türlü kanıtlayamamıştım çağrıları dinlettirdik 3 ay sürdü olay şuanda 6. ayım ve son ikramlarını yaptılar 6 aydır fatura ödemiyorum, turkcell genel merkez hatasını telafi etmek için 6 aydır faturamı ödetmedi bizden olsun dedi. Hakkını arayacaksın peşini bırakırsan çok düzen insan olur unutma.
vallahi sakin davrandım.sinirlenince biliyorum kontrol kayboluyor olay büyür diye. ama adamlar ters bir şey söylese duramazdım. suçlu olarak alttan aldılar .
adamlar çözüm olarak hat açılsın sonra iptal eti sunuyor.
en azından merkeze bilgi ver diyorum . ceza yeriz diyor.
bana güven ben buradayım vs diyor. Böyle imza sözleşme gibi hassas konuda sözle güven mi olur dedim.
en son gene güzelce vedalaştık "ben olayı olduğu gibi bilgi olarak tekrar Turkcell'e anlatacağım" dedim çıktım.

tehlike2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aklında soru işareti kalmaması için , hangi pakete taahhüt verdiğini kontol et, Mobil uygulamadan kullandığın paket dakika vs bak senin aldığın tarife mi . Var mı bilmiyorum, dijital imza güncellenebiliyorsa imzanı güncellettir. E devletten kontrol et adına başka hat açılmış mı . Dediğim gibi kimseyi savunmuyorum, dava açmak istiyorsan yarın direkt savcılığa dilekçe ver.
hocam çağrı merkezi bayinin ismini bile bulamıyor. sözleşme ortada yok.
mobile giriş yapamıyorum çünkü müşteri görünmüyorum.
ona rağmen bayiye gidincede iptal edemiyorum hat açılışını.bayiye sözleşme nerede diyorum.
tabletten tek sayfa evrak gösterdi sadece 3-5 yazı var o kadar.
böyle böyle kafayı yedim işte

nik0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
turkcellin bu tür davaları kazandığını gördüm bilginiz olsun.
dava açarsam her türlü haksız çıkacaktır. Onda şüphem yok.
Ben sadece iptal edelim de kimse uğraşmasın sorun çıkmasın istedim.
ona rağmen etmediler. sonrası merkezin yaklaşımına bağlı olarak devam edecek.
yok yere başkasının hatasıyla uğraşıyorum böyle işlerle ona canım sıkkın. daha da sürer.