Selamlar. 1 yıl kadar Joyetech Cubis Pro Mini kullandım. (1ohm 10-25watt) Alet küçük, diğer e-sigaralar kadar cepte ağırlık yapmıyor. Sigara hissiyatı tatmin edici, tabii ki kullandığın aroma ve nikotin oranı da önemli. 3 ay kadar hiç normal sigara içmedim. Sonradan tek tük içmeye başladım ve ardı geldi. Cubis Pro'yu ilk aşama olarak tavsiye ederim. Ancak diğerleri gibi aşırı duman bekleme.
Daha sonra Vaporesso Swag 80W kit aldım ve halen kullanıyorum. Bundan da memnunum, ancak Cubis Pro'dan biraz ağır, daha dumanlı ve biraz daha fazla likit tüketiyor.
Likit konusunda ise, nbase ve aroma satın alarak, kendin karışım yapmanı tavsiye ederim. Youtube'de bir sürü likit yapımı videosu var. Hiç kimyadan anlamayan ben bile izleye izleye öğrendim. En iyi nbase ile 30mg'si yaklaşık 12 TL'ye geliyor. Ortalama bir likit 30mg=30TL olduğunu düşünürsek, kendin yaptığın zaman 30mg=12 TL iyi fiyat. Ben Swag ile 30 mg'yi yaklaşık 6 günde bitiriyorum. Cubis Pro ile bu süre 2 haftayı buluyordu.
nbase ve aromayı ilkekimya.org'dan temin edebilirsin.
Site olarak da sorunsuz alışveriş yapabileceğin: trelektroniksigara.net tavsiye ederim.

NOT: Sigara içimi istiyorsan (az duman) alacağın e-sigaranın coili küçük watt, yüksek, nargile içimi (daha fazla duman) tam tersi; yüksek watt, küçük ohm ohm olmalı. Likitte kullandığın aromanın nikotini oranı başlangıç için 0,9 veya 1,2 olabilir. Daha sonra nikotin oranını düşürmeye bak.

(Eskiden günde bir paket sigara içen birisi olarak, şuan hem e-sigara, hem de akşam yemeğinden sonra keyif mahiyetinde tek tük sigara içiyorum.)
Ha bu arada çok paran varsa Iqos da kullanabilirsin. (Tavsiye etmiyorum.)
Sevgiler.