asabilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha öncede söylediğim gibi neden yaptırılmadığı konusunda bir fikrim yok.Fakat burada bahsi geçen konu 20-25 kişini çalıştığı bir iş yeridir.Burada insanlara istihdam sağlanıyor.
Devletimizin şuanda istihdam sağlanması açısından verdiği teşvikler varken yangın gibi mücbir sebepten dolayı insanların işsiz kalabilmesi konusunda bir desteği var mı diye araştırıyorum.
Keşke desteği olsa oysa devletten iş yapıcaz diyerek alınan destekleme paralarının nerelere gittiğinin hesabı sorulsa keşke.
Kardeşim yanlışın üstüne yanlışla gitmeyin sakın suclu duruma bile düşebilirsiniz. 25 kişi calıştırıyor bu işletme eğer can kaybı yaşansaydı ne diyecektiniz biz de bu insanlara bu zamana kadar istihdam sağladık sonuçta mı diyecektiniz? Istihdam sağlamayı lütuf olarak anlatamazsınız siz o işten para kazanıyorsunuz çalışanlarda emeklerinin hakkını alıyor.

Zaten size şu kadarını söyleyeyim eğer bu işletme devlet teşviki ile kurulmuşsa zaten çok büyük ihtimalle zorunlu olarak sigorta istenmiştir 25 kişi çalışıyor sonuçta can guvenliklerini sağlamak zorundasınız. Büyük ihtimal iş yerini açarken yaptırılmış süresi dolunca yenilenmemiş olabilir bu poliçenin yani işyeri sahibi sorumluluklarını yerine getirmemiş demektir.

Yani siz teşviklemi işyeri açtınızda iş yeri yanınca devletin teşvik sistemini araştırıyorsunuz yardım ediyorlar mı diye?

Hem bir hukukçuya hem bir sigortacıya hem de muhasebecinize danışmadan adım atmayın.

Buradan yazılacak cevaplar sizi yanlış yönlendirebilir.