Hocam benimde manuel olarak çalışma planım var. Hazırlık yapıyorum şuan.Kategori araştırması ve içeriklerinden faydalanabileceğim kaynakları derliyorum. Eğer manuel çalışacaksanız ban olayından kurtulmak için pinleyeceğiniz görselleri de kendiniz hazırlamalısınız bence. Bunu yapmak zor değil. Konu ile alakalı görseli bulup biraz efekt ile özgünleştirilebilir diye düşünüyorum. Bunu telefonda bile yapabilirsiniz. Fotoğrafın üzerine de ilgiyi artıran (buna clickbait de diyebiliriz) ama görseli de tamamen kapatmayacak yazılarla siteye yönlendirmeyi sağlayabilirsiniz. Siteye yönlendirdiğiniz içerikte ister sadece fotoğraf olsun ister fotoğraf eşliğinde makale olsun farketmiyor. Yapmanız gereken tek şey kullanıcıların şikayet etmesinin önüne geçmek adına insanlara söylediğiniz içeriği sitede de barındırıyor olmanız.
NOT: Spam olayına da değinmek istiyorum. Bu konuda ne çok tecrübem var ne de çok şey biliyorum. Ama bu işin içerisinde geçirdiğim dönemde şunu öğrendim. Pin to pin bile çalışıyor olsanız olayı abartmadan yapmalısınız. 100-150 tane site açtığınızda yarısının ban yemesi çok olağan bir durum bence. Her şeyi tadında yapıp platformların dikkatini üzerinize çekmeden yavaş yavaş ilerlerseniz sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok azalıyor. Bu konuda güzel tecrübelerini aktaranlar var bu forumda.