Hocam herkesin çevresi gariban dolu. Bunu proje olarak yapmak yerine insanları öğütlemek, bilinçlendirmek gerekmez mi? Tamamen şahsi fikrim. Bizim yardım ettiğimiz insanlar da mevcut, ama projelendirmek, ne bileyim.
Üşengeç bir milletiz. Kimse gidip alışveriş yaparak çocuk giydirmiyor. Kurban keserken dahi parasını verip yurt dışında kestirenlerin oranı bir hayli fazla. Bugüne kadar mesleğimden ötürü insanların hep okumasını istedim. Ne diyordu Ali Şeriati: “Mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.”
Emin olun benim de çok zamanım yok alışveriş yaparak tek tek evlere uğramaya. Ama aracı olmak bile -konuda bahsettiğim tebessüm- için beni çok mutlu ediyor.
Proje konusuna gelince de bu bir “Sosyal sorumluluk projesi”dir. 10₺ SMS atın fidan dikelim kampanyaları olmasa ormana çıkıp fidan diker miydik acaba? Bu da aynı hesap.
Bu proje adı altında bence en güzel bilinç yöntemidir. Muhakkak herkes yardımını yapıyor ona lafım yok. Ama burada herkes 10₺ verince 10 çocuk mutlu olacak. Ben tek başıma yaparsam 1-2 çocuk. Bu yönden düşünelim.
Saygılar.