profad adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler. Aslında benim internet üzerinden belirli bir gelirim var, orada çalışmak amacıyla kesinlikle düşünmüyorum. Belki biraz gezerim, onun dışında işime gücüme bakarım bilgisayar üzerinden çalışıyorum zaten. Girip orada bir dükkan açayım gibi bir derdimde pek yok, asgari ücret hakkında bilginiz var mı? Ve asgari ücret ile neler yapılabilir neler yapılamaz?
Asgari ücret karadağ için yanlış olur. Devletin belirledigi bir 750-800€ rakam var ama o rakamlara çalışan yok.

En ucuz kiralık ev 600€ civarlarından başlıyor.
Şirket kurarsanız 1 yıllık oturum alabiliyorsunuz.
Pasif şirket kurabilirsiniz aylık 500€ civarı maliyeti olur vergi+sigorta+muhasebe ücretleri. 5 yıl verginizi + sigortanızı duzenli ödeyip oturumunuzu her sene yenilerseniz 5 yılın sonunda kalıcı otutuma basvurabilirsiniz.

Doğal olararak kullanılan para euro olduğu için.

600€ Kira + 250€ Minimum Faturalar + 500€ Yeme içme muhtelif giderler diye düşünebilirsiniz. Şirket duşünürseniz de bir 400€ daha ekleyin üstüne.

işine göre 1000-2000€ maaşlı iş bulunabilir fakat konusunda uzmanlık gerektiren mesleki yeterlilik gerektiren işlerde. Yabancı dil önemli.

Bu arada şirket kurmanın maliyeti aracı şirkete göre 1200-2000 Euro Arası değişiyor işini bilen güvenilir birini bulmanızda fayda var çünkü işin püf noktaları var ve bireysel başvurularda çok fazla hatalar yapılabiliyor.

Şirket için kira ücretini maliyetlere eklemiyorum çünkü kiraladığınız evi şirket adresi gösterebiliyorsunuz.