Önemli değil, ne demek. Takıldığınız yerlerde mutlaka forumda sorun. Eskiden bu imkanlar yoktu, o zamanlarda öğrendiğimiz için zorluğunu biliyorum. Bu gerekli bir şey. Sabır yeteneğini geliştirir ki ilerleyen süreçte bolca ihtiyacınız olacak bir yetenektir. Yine de içinden çıkamadığınız noktada basit şeylerle vakit kaybetmeyin, sorun mutlaka bilen birileri cevaplayacaktır. Basit sordunuz diye yargılanmazsınız. Atasözümüz bile var, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Siz sorguluyorsunuz, öğreniyorsunuz, çabalıyorsunuz bunda ayıplanacak, kusura bakılacak bir şey yok.
Sorununuz dil tabanlı değil. Algoritmaya hakim değilsiniz. O yeteneğinize yüklenin, illa ki kod yazmaya şu aşamada kendinizi zorlamayın. Üniversitelerin algoritma sınav sorularına vs. bakın, algoritma nedir, mevcut algoritma problemleri ve çözümlerini okuyun, kafanızda oturtmaya, kendiniz çözmeye çalışın. Ben python bilmiyorum. Sahip olduğum algoritma bilgisi ile size cevap verdim. Diller zaten günümüzde birbirine çok yakın çünkü hepsi yüksek seviye yani insanların anlayabileceği seviyede diller. Farklılıkları sadece syntax kurallarında yatıyor. if, loop, each, for, while, do-while, switch, case, break, continue, exit, print, echo, printf çoğu dillerde birbirine çok yakın ve bunlar kullanılıyor. Siz mantık kurabilir, istenen algoritmayı oluşturursanız kafanızda zaten kodlarla bir şeyler yapmak zor olmayacaktır, bir şeylerin mantığını anlamak daha kolay olacaktır.
Öbür türlü kodu yazıp, mantığını düşünmek biraz zorlayıcı bir öğrenme şekli ve erken pes ettirebilir. Önce kod, sonra algoritma (mantık) değil. Önce algoritma (mantık), sonra kod.
Yeni sorularınız olursa çekinmeden sorun, beni de etiketleyebilirsiniz soruya, müsait anlarımda cevaplarım.
Başarılar dilerim, kolay gelsin.