Ne yaptın bugüne kadar?
3 yaşındaki çocuk bile oturup wordpress kurabiliyor. Websitesi yapabiliyorken senin farkın ne?
Github nedir bilir misin?
Design Pattern'lar nelerdir, ne işe yararlar bilir misin?
Object Oriented Programming nedir, ne işe yarar bilir misin?
PHP standartları olan PSR'lar hakkında fikrin var mı?
Uzar gider liste...
3-5 tane kodu herkes yazar.
Mesele ne yazdığını bilmek.
Kuralları bilmek.
Not: İngilizcen yoksa zaten 3-5 kuruşa tama edersin. Yabancı dil bilmeyen insandan gerçek anlamda yazılımcı olmaz. KODCU olur. Kod yazarsın bol bol.
Biraz sert olmuş

ama hocam haklı. Ama buna ek olarak ben ingilizcemi geliştiriyorum veya teknik ingilizcem var. İstediğim ingilizce dökümanı anlar okurum eğitimleri öğrenirim. Ayrıca bu üstteki konuları zaten biliyorum veya öğreniyorum. Ve buna ek olarak 10-100 arası referans projem var github hesabımda diyorsan olay orada biter. Kimse üniversitene bakmaz çünkü senin bu işi yapabileceğini bilirler. Bende iki senelik bilgisayar programcılığı bitirdim. (Sırf bir diplomam olsun diye kenarda 13-14 yaşında başladım yazılıma) Ama mezun olmadan eski freelance çalıştığım firmalardan 3-4 iş teklifi aldım. Çalışmak istediğim zaman direk istediğim şirkete girdim. Şu an kendi işlerimi yapmak için ayrılıyorum o başka

. Ama anlatmak istediğimi anladın sanırım. Sen kendini geliştir üstüne okumak istersen bide ileride 2-4 senelik bir üniversite koyarsın. Önemli olan kendini geliştirmen.