Konu
Instagramla Yaşadığımız Saçma Hikaye
03-08-2019, 17:37:04
taskinsbr
Arkadaşlar herkese merhaba,
Size @minitrendtoy instagram projemizin hazin sonundan bahsetmek istiyorum.
Yaklaşık 9 ay önce 5 kişi Mini Trend Toy isimli bir proje hazırladık. Ürünümüz çok kısa süre içersinde çok sevildi ve ekibimiz bir anda kocaman bir hale geldi. Bu 9 aylık süreç içerisinde gerek bulunduğumuz bölgedeki istihdama gerekse ülkemize faydalı olmak için çok yoğun bir şekilde çalıştık. Siparişlere yetişmek adına gecemizi gündüzümüze kattık. Gerektiğinde izinlerimizi bir kenara bırakıp insanları madur etmemek adına hep çalıştık çalıştık çalıştık. Bu esnada instagram hesabımızda kesinlikle hiç bir hile yada panel kullanmadık. Biz yaptığımız ürünleri sergiledik ve yalnızca instagram facebook reklam araçları üzerinden yaklaşık 50.000 TL para harcadık. Kısa sürede sayfamız 30K lık kocaman bir aile haline geldi.
Her şey yolunda giderken 16.07.2019 tarihinde önce mail adresimiz sonrasında da instagram adresimiz çalındı. Maili bir şekilde almayı başardık fakat instagram adresimizin önce ismi değiştirildi sonra donruruldu ya da silindi. Durumu hemen instagram/ facebook yetkililerine bildirdik. Durumumuzu anlatan sayfalarca hem Türkçe hem de ingilizce mailler attık. İstedileri tüm evrakları yolladık. Dükkanımızın fotoğraflarını, vergi levhamızı, çalışanlarımızı, tshirtlerimizi kısacası her şeyimizi yolladık fakat hiç bir sonuç alamadık. 7 kez instagrama durumu bildiren Facebook Türkiye ekibi dahi bize yardımcı olamadı. Bugün son kez bilgi almak adına tekrar bilgi talebinde bulunduk fakat aldığımız sonuç sayfamızın kapalı olduğu ve geri alamayacağımız yönündeydi. Hiç bir sebep belrtmeden sayfamızı kapattılar. 9 aylık emeğimizi ve harcadığımız parayı bir kalemde silip attılar. Bu zorlu dönem içerisinde hem itibar hem para hemde tüm enerjimizi kaybedecek seviyeye geldik. Şu anda çalışanlarımızın maaşlarını dahi ödeyemeyecek bir duruma düştük.
Şimdi sizlere soruyorum; Türkiyede bir ilki başlatmış, kısa sürede ekibin sayısını 5ten 15e çıkartmış, sayfasında hiç hile kullanmadan 30K lık ve sürekli büyüme eğiliminde olan bir kitle yakalamış bir firmayı hiç bir neden belirtmeden nasıl bu kadar silip atabiliyorsun İNSTAGRAM?
Olayı tamamen vicdanlara bırakıyorum. Biz sayfamzı almak için elimizden gelen herşeyi yaptık ama beceremedik. Sıfırdan, sanki dün başlamışız gibi yine İNSTAGRAM denen bu güvensiz platformda bir şekilde yolumuza devam etmeye çalışıyoruz.
Bizim canımız yandı başka insanların canı yanmasın.
Son olarak aşağıya facebook Türkiye ile ilgili son görüşmemizi atıyorum.
Saygılarımızla
Mini Trend Toy Ekibi