Merhaba, Ben Kaan.
Bu sene Ocak ayında kayıt oldum R10'a. Bayadır kayıt olmaya çalışıyorum, istiyordum lâkin biraz sürdü buraya ulaşmam. Öncelikle beni R10'a davet eden @Bahadir32; nickli hocama çok çok teşekkürlerimi sunuyorum beni bu güzel platformla buluşturduğu için.

17 yaşındayım, yaklaşık 9 senedir kodlama işleriyle meşgulüm. 2. sınıfta kodlamaya başladım, tamamen meraktan ve bu işten zevk aldığımdan. İlk başta Webmasterlıkla alakam yoktu oyun yapımı vs... öğreniyordum. Bir kaç sene onunla ilgilendim, MyBB yüklü bir forumda kendimi geliştiriyordum. Sonra bir heves daha ettim Web sitem olsun istedim. Sitenin altına indim Powered by MyBB vs.. yazıyordu. Linke tıkladım oradan da MyBB'yi keşfettim ilk olarak. Ücretsiz bir forum kurma sitesine üye oldum oradan ilk olarak Web alanındaki başlangıcımı yaptım. FTP felan olmadığı için css html felan öğreniyordum. Border-radiuslar, div classlar diye geçiştirip durdum ilk aylar Sonra biraz daha ilerleme kaydettim. Ücretsiz FTPli host dağıtan hosting firmalarına geçiş yaptım oralardan siteler kurarak gelişimime devam ettim. HTML, CSS, PHP, JavaScript vs... diyerek bu alanlarda tecrübe sahibi oldum.

Şu anda bildiğim kodlama dilleri:
  • HTML
  • CSS (+Bootstrap)
  • JavaScript (+jQuery)
  • PHP (+Laravel, +CodeIgniter)
  • GML
  • Python
  • C#, VB.NET
  • Swift
Öğrendiğim programlama dilleri ve kütüphaneler:
  • Node.js, Angular.js, Vue.js
  • Ruby
  • Kotlin
Programcılık sektöründeki alanlarım:
  • Web Site Tasarım ve Programlama
  • Windows/macOS Yazılımları Programlama
  • iOS Uygulama Geliştirme (Android Yakında)
Günden güne de kendimi geliştiriyorum. Şu anda 17 yaşındayım ve Vergi Levhası ile birlikte kendi işletmemi yönetiyorum ve çeşitli projelerimi hayata geçirmekle meşgulüm. Bununla birlikte okul eğitimimi de kesinlike aksatmıyorum tabi ki, okul ayrı iş ayrı. Şu anda gerçekleştirmeye çalıştığım aklımda hayalimde olan pek çok proje var fakat yeterli sermaye eksikliğinden dolayı şimdilik projelerini geliştirmekle meşgulüm.

Kısacası internet geçmişim böyle