Yakınımın 2 %99 engelli evlatları var, 2017 model Hundai i20 almıştı sıfır ve ÖTV den muaf olmuştu. Vasi olarak annesi gösterilmiş araç ise engelli kişinin raporuna göre alınmıştı.
Maaşları kesildi ve araştırmalar yaptık hatta bizzat ilgilendim ne makamlara çıkıp durumu izah ettik ama nafile maaşlar kesildi ve gerekçe de gelir düzeyi gösterildi.
Şunu önerebilirim, ÖTV den muaf olayım 20-30 bin kar yaparım derken maaştan olursunuz, ellerinde mahkeme kağıdı dahi vardı bunu kaymakamlıkta aile sosyal yardımlaşmaya gösterdiler ama ne yazıkki sonuç değişmedi. Şuan maaşları kesilmiş size tavsiyem zaten araç alma düşünceniz varsa size 100 bin tl aracı 20 bine vermiyorlar sadece ÖTV örneğin 15-20 bin tl indirim sağlıyorlar başka da pek avantajı yok buna rağmen 5 yıl boyunca satışı yapılamıyor. O aradaki farkı bir yerden temin ederek alın derim. Kullanıcısı belirleniyor, eskiden şöyle bir şey de diyorlardı il dışına çıkarken mahkemeden kağıt alacaksın falan filan ama bilmiyorum daha ne yaptılar.
Bu engelli Kişiler benim eşimin amcasının çocukları. Konuyu bu yüzden detaylı biliyorum.