Merhaba arkadaşlar, google trafiğim de belli bir miktar düşüş oldu bunun nedenini araştırayım derken içeriklerimin başka bir kaç site tarafından çalındığını gördüm. İçeriklerin bana ait olduğunu kanıtlayabilirim hem yayın tarihleriyle hemde yazıda yaptığım iç linklemeyle. Bu 2-3 siteden şikayetçi olmak istiyorum buraya böyle bir konu açmamın nedeni daha kolay bir yöntemi var mı bu yazılarımı kaldırtmamın veya tazminat davası açsam verdiğim emeğimin ve zararının karşılığı alabilir miyim tekrardan?
NOT:Konuda cevap beklediğim sorularım dışında cevaplar yazmazsanız sevinirim. Kısaca tekrar özetleyeyim;
// Edit: Deli mi ne? ile şuan aynı durumdayım sizce ne yapmalıyım.
Videosu:
https://www.youtube.com/embed/ilRVty2hf3I
Merhaba öncelikle,
Konuda belirttiğin "
Sitemdeki içerikler çalınmış ve şikayetçi olsam tazminat davası ile emeğimin karşılığını ve zararımı çıkartabilir miyim?"
Şu olayı binlerce insan deniyor ama sonuç alamıyor. Deli mi ne popüler olduğu ve ön planda göründüğü için bir tv kanalında çocuğu yanlış tanıttıkları için bi sıkıntı oluştu diyebiliyorum. Adamın videosunu yayınladılar ama kötülediler. Senin sitendeki içerikler bu nekadar aynı konumda desek bile emin ol hiçbir sonuç çıkmaz. Sen tescilli bir marka mısın? Yoksa blogger mısın?
Şikayetçi olacağın kişi kendini webte gizlediyse (sitesini, sunucusunu vb) zaten hiçbir sonuç alamazsın, gizlemese bile ben bu zamana kadar duymadım. Yani şunu sorayım sana öncelikle senin içeriğin ne? Sen kimsin? Yazıların tescilli mi? Yani dediklerimi yanlış anlama mahkemede sana herşeyi soracaklar, siştemde makalem çalındı dediğinde inan uğraşmayacaklar hakkını araman güzel birşeyde ne ceza çıkacak? Günlük nekadar kullanıcın var, adam o makaleye kaç kullanıcı çekti seni zarara uğrattı? gibi gibi yüzlercesini düşün. Herkesin içerikleri çalınıyor bunun önüne mahkemede geçemez. Ancak google bildirip dmca atabilirsin, onun harici emin ol bir yazar, akademisyen vb değilsen uğraştığınla kalma şansın yüksek. Çalınan içeriğinin konusunu paylaşırsan ona göre yönlendirelim, yoksa sitemdeki yazı çalındı deyip mahkemeye gitmen inan çok gördük sonuç alınmıyor. Çıkacağın mercideki çoğu insan bunun ne olduğunu bile bilmeyecek