Sorun güzel ama gerçekten 10 numara

Tartışılan şey sansür destekçisi de baya bol. Sebep gösterilen şeyler cinsel tercihler argo kelimeler. Buna maruz kalan kitle genelde3-5 yaş arası çocuk. Ama kimse demiyor ki benim 3 yaşında çocuğumun elinde akıllı telefon tablet ne arıyor bir ebeveyn olarak ben yapmam gerekeni yaptığıma inanıyor muyum ? Sonra bakıyor olacak gibi değil ben bu işin altından kalkamıyorum çocuk yetiştirmek gerçekten zormuş ee ne yapayım devlet benim yerime sansür uygulasın ben destekleyeyim. Adına da örf adet falan derim. Sansür desteklenen platformlar neresi ? İnsanların ücretli üye olup izlediği mekanlar. Normal bir televizyonda ücretsiz yayınlanmayan kanallar. Tekrarlamak gerekirse para verip özel hizmet alınan yayınlar. Yani sen para ver ama benim karar verdiğim şekilde izle.

Hadi foruma uyarlayalım bu durumu

Bir satıcıya gidiyorsunuz diyorsunuz kiben web sitesi istiyorum böyle böyle böyle kullanacağım bu şekilde tasarım yap ne kadar ?

Satıcı sana diyor ki istediğin şekilde bir site 20 lira

Çıkarıp 20 lirayı veriyorsun sonra siten teslim ediliyor.

Siteyi bir alıyorsun özellikler yok, yarısı yapılmış yarısı kaldırılmış vs vs vs

Siteyi yapan adama gidiyosun ee diyorsun ama biz böyle anlaşmadık ben sana para ödedim hazır paket almadım extraları söyledim ama bunlar neden yok ?

Satıcı diyor ki sen ne anlarsın ben senin yerine düşünüp karar verdim uyguladım bunu kullanacaksın.

Paralı platformlara sansür uygulanmasını destekleyenlerin bu satıcının düşünce yapısından bir farkı yok. Ama gün gelir alıcı olurlar.