Şöyle bir şeyden bahsedeyim, madem diyorsunuz SSL kazancı düşürüyor, o zaman neden Adwords SSL olmadan reklam çıkmanıza izin vermiyor ? Izin vermiyor fazla oldu SSL'siz reklam çıkmanızı istemiyor diyelim
Şöyle bir ekleme yapıyım;

Alıntı
Kullanıcı gizliliği, Google ve internet üzerinden iş yapan herkes için en öncelikli konudur. HTTPS, bir web tarayıcısı ve bir web sunucusu arasında aktarılan verileri şifreleyerek müşterilerinizin bilgilerinin korunmasına yardımcı olan güvenli bir protokoldür. Google Ads, müşterilerin tüm kişisel ve finansal bilgilerini korumak için tüm URL'lerin HTTP yerine HTTPS protokolünü kullanmasını önerir (ve bazı durumlarda şart koşar).
Yani der ki ister ticaret yap ister yapma kişisel verileri korumak amacı dahil bunu öneriyorum ve yeri geldiğinde şart koşuyorum diyor.

Adwords olmadan Adsense olmaz kazan kazandır ile yürüyor sistem ama siz diyorsunuz SSL'siz daha çok kazanıyorum ama bu kanıtı olmayan birşey çünkü reklam size ssl'ye göre gösterilmiyor yada adwords'un böyle bir politikası yok size ssl'siz daha çok veririm gibi.