Öncelikle, SSL olmadığı zaman siteye girerken güvenli değil uyarısı verir diyenler olmuş, yanlışlarını düzeltelim. SSL'li bir site 443 portundan yayın yapıyor demektir. Eğer sen sitendeki SSL'i kaldırıp yayınıda 80 portundan verirsen siteye girerken hiç bir hata ile karşılaşmazsın. Ama SSL olmadığı halde siteye 443 portundan bağlanmaya çalışıyorsan o uyarıyı alman normal. Yani sitenizde SSL yoksa site ayarlarınızda da hiçbir yerde HTTPS:// şeklinde gitmeye zorlamayın. Yani SSL olmayan siteler hata almaz arkadaşlar. SSL süreniz bitmiş olabilir veya dediğim gibi zorla 443 gitmeye zorluyor olabilirsiniz, bu durumda onaylı bir sertifika görmediği için o hatayı görüyorsunuz.

İkincisi bende bir reklam verenim, işin gediklisi değilim ancak google adwords'te merchant, remarketing veya arama ağı reklamlarında hiçbir yerde SSL onaylı reklam oluşturmayla ilgili bir şey görmedim. Öyle bir seçeneğimiz olduğunu sanmıyorum. Biz reklamı kampanyasını oluşturuyoruz, gerisini google hallediyor. Yani SSL uyumlu olmayan reklamlar diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Günümüzde SSL'in olmaması sadece size hız kazandırabilir, onun dışında da bir faydası olacağını sanmıyorum, kazandırdığı hız da optimizeleri doğru yapılmış bir siteyle arasında milisaniyeler farkedecektir. Yani artık SSL çok yaygınlaştı, aradaki hız farkı pek fark edilecek seviyelerde olduğunu sanmıyorum. Yani SSL'leri rafa kaldırmayın hocam.

EDİT - ekleme

Aşağıdaki yoruma nazaran hem bir açıklama hem de kendi tezimi desteklemek istiyorum.

Dediğiniz gibi haber siteleri falan online ödeme almıyor, kişisel bilgiler barındırmıyorlar, bundan dolayı aslında gerçekten de onların SSL'e ihtiyaçları yok. Haber siteleri yöneticilerinin bu yolu seçmelerinin sebebinin hız olduğunu düşünüyorum. Yukarıda söylediğim gibi, SSL'siz bir site daha hızlıdır çünkü server - client arasına bir başka aşama sokmamış oluyorsunuz. SSL olduğu zaman sizden giden veri şifreleniyor, sunucu tarafında, karşılıklı alışverişi yapılan public keyler ve secret keyler ile decrypt işlemi yapılıyor vesaire. Yani onların böyle bir işleme ihtiyaçları olmadığı için ve haber siteleri çok fazla içerik barındığı için onlarda gerçekten de kayda değer bir hız artışı sağlıyor olabilir. O kadar hit alan sitelerin ana gelir kaynağı adsense olduğunu sanmıyorum. Tabii ki çok büyük bir kalemdir ancak, neyse.