Bir cok arkadastan uzun suredir makalehazirlamadigim, ozellikel pinterest konusunda makaleler yayinlamamin iyi olacagini belirten mesajlar aliyorum, bu anlamda ufak ufak pinterestle ilgili makaleler paylasmanin iyi olacagini dusundum.
1) Takipci sayinizi arttirin
- Her zaman fazla takipci fazla hit demek degildir. takipcilerinizin, sizin nichenize olan ilgisi, kategorinize olan ilgisi, ayrica kisilerin aktifligi bu konuda cok onemli rol oynuyor. 10.000 takipcili fakat, hayvan kategorisine ilgili kisiler, moda sitesi olan bir pinterest hesabina , 100 takipcisi olup, hepsi modayla ilgili olan bir hesaba gore daha az hit getirir. Bu yuzdendir ki, takipcilerinizin hem aktifligi hem de alaniniza olan ilgisi cok onemli. Peki bu takipcileri nerden bulabilirsiniz? cevap:
pinalerts.com
Siteye uye oldugunuzda, size hangi sitenin takip edilmesini istediginizi sorar ve siz kategorinize ait sitelerin adreslerini girersiniz. ornek veriyorum, dekorasyon siteniz var ve rakip sitelerinzi belli homedit.com, home-designing.com vb. buyuk siteler. Bu sitelerin domainlerini girerek, o sitelerden pinlenen iceriklerin kimin tarafindan ve ne zaman pinlendigini belirten gunluk/haftalik/aylik emailler alirsiniz. boylece hangi icerik populer ve aktif ayni zamanda da dekorasyona ilgili kisiler kimler ogrenebilir, hem icerigi repin yapar, he mde kisielri takip edebilirsiniz. Boylelikle, iceriginzi populer mi degil mi, ayrica takip ettiginiz kisi aktif mi degil mi, konunuzla ilgili mi degil mi gibi "piyango" sorular geride kalmis olur. haliyle kisielr de %90 oraninda sizi takip edecekelrdir. Alacaginiz mail ise su sekilde olacaktir.(Ornegin be nmoda kategorisindeki bir sitem icin, polyvore sitesinin raporunu istedigimde, bana bu sekilde mail geliyor, haliyle neyin pin aldigi ve pinleyen kisiyi gorebiliyorum, kimi takip edip neyi repin yapacagim da belli oluyor.
2) Viral icerigi pinterestte paylasin
- Instagram, twitter, facebook gibi sitelerde one cikan viral icerikler malum, yuzlerce kisi tarafindan hem seviliyor hem tekrar tekrar paylasiliyor. Haliyle 1-2 sosyal medyada begenilen bir postun pinterestte de ilgi gormesi yuksek ihtimal. Bu, hesabinizin aktifligini arttirmakla beraber, kategorinize uyup uymamasi hic onemli degil, yeterki insanlara begenecekelri birseyler verin, onlar da paylassin.
3) Embed kodu ile pinterest boardlarinizi sitenize ekleyin.
- Pinterestten sitemize hit cekecegiz ama, peki sitemize gelen ziyaretci neden boardalrimizi takip etmesin? sitemizi takip etmeyebilir, girer cikar ve gider, fakaat kisiye "bir kac boardim var ve surekli aktifim" bilgisini evrdiginizde, sitenizden cikip gidecek kisi, pinterest ile size bagli kalabilir, haliyle mutlaka geri donus alacaksiniz. Sitenizde sidebar olarak ya da herhangi bir buna ozel sayfa olusturarak, ister boardalrinizin bir kismini isterseniz tamamini sitenizdeki ziyaretcilerinize sunmanizda fayda var. Ilgili sayfa:
https://business.pinterest.com/en/wi...do_embed_board 4) Guzel bir profiliniz olsun
- Insanlar, daha cok aktif ve gercek kisileri takip etmeyi severler. profil resmi, website adresi, ve hakkinda kisa bir aciklama kisilerin daha cok dikkatini cekecektir. Ornek 2 profil (1 kisisel, 1 firma)
5) Gundemi takip edin
- Ister pinterestteki
kategoriler ister
populerkategorisi olsun, nichenizle alakali postlari takip edin ve mutlaka yorum yapin. Illa kendi sitenizin linkini vermeniz gerekmez, onemli olan pinterest hesabinizin aktif olmasi ve bir cok kisi tarafindan begenilmesi.
6) Resim boyutlarinizi ayarlayin
-
Dan Zarrella'nin 11.000den fazla resim uzerinde yaptigi arastirmaya gore, buyuk resimler daha cok repin aliyor. 600x900 boyutlari pinterest icin ideal olmakla beraber, 735x1200 pixel boyutundaki resimler fazlasiyla dikakt cekiyor ve repin oranini arttiriyor.
7) Ozgun resimler her zaman iyidir
- Internette buldugunuz resimleri direk olarak paymaktansa, kolaj calismasi yapip, resim uzerine yazi yazip, biraz efekt vermek her zaman iyidir. Bu sayede resim google ve pinterest gozunde de ozgun olup, size daha cok hit getirecektir. Ornek olarak suradaki 4 resim internette bulunabiliyor.
a)
http://bit.ly/1JAFqKh
b)
http://bit.ly/1Lxq0MF
c)
http://bit.ly/1RUjYJV
d)
http://bit.ly/1MKsFA1
Fakat bunlardan yapilan bir kolaj calismasi, resimi ozgun yapiyor: Resim linki
TIKLA - google sonucu
TIKLA
Bunu yapabileceginiz bir site de
PIXLR. Siteye gittiginizde sagdan "Collage" daha sonrasinda "layout" secenegini secersiniz, resimleri yukleyp duzeni sagladiktan sonra kaydeder ve gelen menude "effect>vintage" seceneginden instagram tarzi efektler verebilir, ayni sekilde "type" kismindan da resmin uzerine farkli ve guzel fontlarda yazilar yazabilirsiniz.
8) Sadece resim paylasmayin
- Her paymasiminiz mutlaka basliginda, aciklamasinda ve hastag olarak anahtar kelimelerinizi icersin. Basliksiz, aciklamasiz ve etiketsiz paylasimlar, digerlerine gore cok daha az bulunma ve repin alma sansina sahip. arama yapan kisilerin pininizi bulmasini istiyorsaniz, mutlaka ama mutlaka baslik,aciklama ve hastag kisimlarini ihmal etmeyin.
Konu
@AlperA.; arkadaşımıza aittir. 2015 tarihinde açılan bir konu olduğu için tekrar faydalanılabilir diye paylaştım. İnşaAllah konu sahibi bize kızmaz 😊 derman olması dileğiyle..