Yorum yaparken bazı şeyleri atlıyorsunuz.
Şimdi şöyle bir durum var, diyorsunuz ki sevmiyorsanız izlemeyin neden sansür koyuyorsunuz. Ama bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak aslında en büyük kurum olan devletin birer üyesiyiz. Bu kurum da çatısı altında bulunan herkese belli başlı kurallar koymak durumunda.
Örneğin anayasada ne diyor: ' Büyük Millet Meclisinin seçimi dört yılda bir yapılır.' , buna gidip de ya ben 1 yılda istiyorum, o 3 yılda istiyor, ama ben 15 yılda istiyorum falan diye insanlar yorum yapsa nasıl olur?
Devlet bazı alanlarda ortalamaya yönelik kurallar koyar, bu da onlardan biri.
Siz severek küfür, s-ks, ero-n, lgbt yayınlarını izliyor olabilirsiniz ama sizde bu toplumun birer üyesi olarak bu kurallara tabisiniz. Devlet zaten senin, onun bunun sevmemesi için koyuyor bu kuralları. Yeni doğan bir çocuğun bunları görerek büyümemesi için koyuyor.
Hiç şimdi içinde yoksa şeylerine girmeyin... Eğer Youtube 4-5 yıl önce kapatılmış olsaydı, şuanda çevrede kafaları bir milyon olmuş, elinde telefon dilinde pubg olan çocuklar yerine bambaşka çocuklar görüyor olabilirdiniz.
Bir toplumda süre gelen adetler zamanla değiştikçe toplum da değişime uğrar. Bir şey icat edildiğinde, icat topluma uyum sağlamaz, toplum icada uyum sağlar.

Nasıl ki 'ben adam öldürmeyi savunuyorum, istediğim gibi kıyım yaparım, siz sevmiyorsanız siz öldürmeyin' demek absürd geliyorsa, 'ben yasaklı içerik izlemeyi seviyorum, siz istiyorsanız izlemeyin' demek de absürddür. Toplum genele oranla bir kanun koymuştur, kalan da bu duruma severek yada sevmeyerek uyar. Ki netflix'i banlayacağız demiyor, hukuka aykırı kısımları için diyor. Aşırı şeyler olmadığı sürece bir şey yapacaklarını sanmıyorum ama %99.9 u cinsellik olan diziler için aynı şeyi söyleyemem.

Öyle yani. Madem herkes bişey yazıyo bizde bunu yazalım.