Yüksek ihtimalle bu başlığa yorum yapanların çoğundan yaş olarak çok büyüğüm o yüzden sindire sindire okumanızı ve kişisel algılamamanızı tavsiye ederim. Yine de konuyu kişiselleştirmek isteyen olursa kendi bileceği iş.
Soruyu soran arkadaşa sonrada bir kaç şey yazacağım ama önceliğim bu kadar hassas bir konu hakkında düşünmeden yorum yapan arkadaşlarıma. Bir hayat yaşıyorsunuz ve bunu bir elma olarak düşünmenizi tavsiye ederim. Sepetin içindeki elmaların hepsi tatlı olacakdiye bir anlaşmanız yok bu yüzden arada ekşi çıkabilir. Bir konu hakkında yorum yapmadan önce ya benim başıma böyle bir şey gelseydi nasıl düşünürdüm sorusunu sormanız gerekiyor. Yorum yaptığınız konu o kadar ince ve hassas ki özellikle 10 kere falan düşünmeniz lazım. Arkadaşlar tecavüz gibi sapkın bir durumun cinsiyet ayrımı yapmadığını hepinize hatırlatırım. Burada şu an bu konuya yorum yapan her birey ileride Anne/Baba olacak. Hepinizin kız ya da erkek çocuğu olacak. Bu konuya yorum yapmadan önce ya benim çocuğum böyle bir durum yaşasaydı ne yapardım sorusunu sorunuz.
Şimdi bu soruya 'kadınlara güven olmaz' 'tecavüze uğrayan kadın için ne denir' 'toplum bu kadına kötü gözle bakar' vs vs vs
Bu cevapları hala veriyorsanız tebrik ederim sizi. Televizyonda çocuklarını zorla evlendiren, Tecavüze uğradığı için kızını dövüp evlatlıktan atan ya da öldürmeye çalışan ebeveynlerden bir farkınız yok. Sizin için 2 şey dileyebilirim ya düşünce yapınızı umarım en kısa sürede değiştirirsiniz. Ya da hiç ürememenizi dilerim. Bir insan bazen yapmak istemediği şeyleri yapmaya zorlanır. Bu bazen cinsel ilişki olur, bazen ticaret olur, bazen gitmek istemediği bir yere gitmek olur. Bu cümlenin yüklemi istemeden yapılan bir şeyse içeriğe göre yorum yapamazsınız her sonuç aynı olmalıdır.
Bir lafım da konu sahibine,
Bu konular bu kadar çoluk çocuğun cirit attığı linç kültürüyle büyümüş gençlerin olduğu bir ortamda konuşulmaz. Belki amacın cevap aramak değil destek görüp rahatlamak içine su serpmekti bilemiyorum. Benim sana tavsiyen ikili ilişkilerini kendi başına tartman. Bu kötü olay ömür boyu içinde kalacaksa kendine de karşı tarafa da yazık etme. Yanında olabilir ona güç verebilirim diyorsan bu konuyu bir daha açmamak üzere kapat.