Hocam aslında ben burada tazminat olayından bahsetmedim: Mağduriyet yaşayan arkadaşların -trade verememe durumları hakkında görüşlerinizi merak ettim. Bu sorunlu alışveriş çoğunlukla -şu andaki şikayet konularına göre- hep aynı satıcıyla gerçekleşiyor ve yine çoğunlukla tam veremediği hizmet için iade yapıp geçiliyor.
Anladığım kadarıyla taşeronluk sistemi gibi bir sistemden bahsediyorsunuz.
Bu tarz sistemler de, arada ki kişi tüm sorumluluk karşılığında komisyon ücreti alır.
Komisyon ücretinden kastım: Siz(örneğin) müşterinizden 10.000 TL alıyorsunuz, yazılımcı/tasarımcı buluyorsunuz 4000-5000 TL'sini bu kişiye verip işi yaptırıp, hiç işi yapmadan sadece biraz risk alarak net 5000-6000 TL kar elde etmiş oluyorsunuz
Bir de uyanık insanlar vardır, iş için müşteriden 10 kuruş ücret alıp, normal maliyeti 5 kuruş olan işi 1 kuruşa serbest çalışan birine yaptırmaya çalışıyorsa burada aracı kişinin hiç bir şey söylememesi gerekiyor. Zaten kölelik sistemi ile adam çalıştırıyor, el taşı ile el kuşu vurmaya çalışıyor.
Ayrıca r10'da çalışan arkadaşlar yok pahasına iş yapıyor, bir de tazminat vermelerini beklemek hiç doğru değil.
Hiç çalışmasınlar daha iyi.