Merhabalar, forumda gözüme takılan bir alışveriş var, sürekli aynı şekilde tekrarlanan. Şimdi ismi ya da satışı gerçekleşen hizmeti belirtmeden gerçekleşen bu alışverişleri anlatacağım ve sizlerden yorum bekleyeceğim:
Hizmeti satan diyor ki benden A kadar bu hizmeti alırsan X paradır. Ben de benim müşterim için bu hizmetten A kadar alıyorum, parasını da ödüyorum. Sonra bir bakıyorum ki müşterim bana diyor ki: "Bu eksik, ben sana A kadar dedim ama eksik geldi." Ben de buradan şikayet olarak durumu bildiriyorum, satın aldığım kişi "ticket aç, iadeni yapalım" diyor. Bu -forumdaki şikayet konularından yola çıkarak yazıyorum- sürekli tekrar ediyor.
Diyelim benim müşterimin bu gece 12'ye kadar benden istediği hizmeti ben gece 12'ye kadar eksik veriyorsam ve bunu müşterimden öğreniyorsam buradaki mağduriyet sadece bana iade edilen tutarla giderilebilir mi? Müşteriye verilen söz ne olacak? Ya da yerine getirilemeyen hizmet için zedelenen güven ve akabinde o müşterimin bana tekrar gelmeyişini nasıl karşılayacağız?
İsim vermeden bahsettiğim bu alışverişten hiç gerçekleştirmedim ve şu anda böyle de bir hizmetim yok; ama görüşlerinizi merak ediyorum?