Ben neredeyse aynı şeyleri yaparak onay alıyorum. Lakin konu sahibinin izniyle onay alma ihtimalini biraz daha arttıracak 2-3 ekleme de ben yapayım.
  • AdSense onayında site hızı da önemli olduğu için Gmetrix'e ve PageSpeed'e ciddi şekilde etki eden BJ Lazy Load eklentisini ve PageSpeed Ninja eklentisini kurun. Tüm eklentileri kombinasyonlarla denedim en stabil ve hızlı çalışan 2 eklenti bunlar.
  • Permalinkleri category/postname olarak ayarlamanızda fayda var. Yoast SEO kurarsanız sanırım kendisi o şekilde ayarlıyor ama ben kurmadığım için kendim ayarlıyorum.
  • Logo eklemenin de faydası var; özenilmiş bir site olduğunu gösteriyor.
  • Privacy Policy, Terms and Conditions ve Contact kategorileri kesinlikle eklenmeli. Contact Form 7 plug-in'ini kullanabilirsiniz. Bu formda adres ve telefon numarası yazması da onay ihtimalini arttırıyor. Ben en başta İngilizce site ve içeriklerle onay aldığım için öyle devam ediyorum, İngilizce içerikle onay almaya çalışanlar u.s. fake adress generator şeklinde arama yaparak sahte bir adres ve telefon numarası yaratabilir.
  • Sitemap.xml'i Search Console'a yolladıktan sonra sitedeki içerikleri URL Inspection (Google Gibi Getir) yöntemiyle indexleyebilirsiniz yoksa yeni açılan sitenin bir günde index alması çok zor. Ayrıca her zaman 2-3 günde onay alınmıyor, benim sitelerim nedense hiçbir zaman 10 günden erken onay almadı, o yüzden 2-3 tane postu da her gün birer tane olacak şekilde 3 günlük schedule edin, Google botlar siteyi tekrar ziyaret ettiğinde güncel görsünler.
  • Son olarak da siteye Google Analytics ekleyin, onun da yararı oluyor.

İsterseniz alıntılayıp ilk mesaja ekleyin onay ihtimalini biraz daha arttıran detaylar. @aykutavsar;