Gördüğünüz gibi shadow ban belirsiz bir konu, herkes bir şey söylüyor. Sunucu IP için bile sebep diyen oluyor. Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi shadow ban bir ceza ama bu cezanın çok belirlenebilen bir sebebi yok. Neticede spama karşı olsa da tam olarak hangi durumda shadow ban atıyorlar söyleyemiyoruz. Sadece fikir yürütülüyor. Fikir yürütürken de kendi tecrübelerimiz ve sağdan soldan duyduğumuz shadow ban hikayelerini derliyoruz. Doğru-yanlışi karışıor. Kesin sebebi budur diyen hata eder. Korunmak için anlatılan yollar abartılırsa büyük ölçüde ilk başlarda karşılaşılan soruna engel oluyor ama sonrasında ne olacağı yine belli değil.
Bu arada, barındırma ve hesap açma işlemleri her yerde farklı değerlendirilir. Sizin 100 hesabı aynı ip üzerinden yayınlamanız ile 100 hesabı kısa bir süre içinde aynı ip üzerinden açmanız arasında fark var. Hesap açarken shadowa girenlerin büyük kısmı kesin olarak ip sebebiyle giriyor. Buna hesap açtığınız ip sebep oluyor, bu pintereste özel bir durum değil, aynı filtreyi pek çok global servis uyguluyor. Burada soreun hesap açarken shadowa girmek değil, hesabı açtıktan sonra ilk birkaçyüz pin olmadan shadowa girmek, aylarca güzel para kazanıp sonra shadowa girmek, shadowa girince ya düzelirse diye belirsiz bir şekilde beklemek... Bunlar sorun.
Ayrıca yine bir önceki mesajımda belirttim, mail onaysız hesap olur. Neden olmasın? Hesaplarımın (shadow ban yiyenleri de çıkartırsak) şu an hepsi mail onaysız. Maille uğraşmaya vakit ayırmıyorum olay bundan ibaret, isterseniz siz açın, size kalmış.
Bu konularda çok iyi kazananlar konuşsa daha iyi olur, shadow karşısında ne yapılıyor söylense pasta daralmaz. Günlük 500-1000 kazananlar, 14 Mayısı atlatmış ya da 14 Mayıs'dan sonra yeniden ayaklanmış arkadaşlar shadow bana yakalanmamak için ne yapıyor, shadowla karşılaşma oranları ne, karşılaştıklarında ne yapıyorlar, bir bilgi verebilirler. Neticede kesin bir çözüm yok, organik hesaplarımdan hesap ban yiyen oldu pinterestte, shadow da değil. Niche sitelerimden domain spam yiyen oldu yine pinterestten, gram alakası yoktu spamla. Shadowun kesin çözümü olsa 15 gün dolmadan yabancı forumlardan sızmaya başlar.