sevkicayir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugun benim oturdugum sokagın bir üst sokagında nereden baksanız 6-7 aydır satılık olan bir daireyi yakınıma almak için sorduk.Onceleri 330k istenen eve simdi 360k istiyorlar.Pazarlık durumunda istenilen fiyata inmedikleri için anlasma sağlanmadı.Ev sahibi kadın bankacıymıs. Faiz oranları 1.30 lara dustu daha yansıtmadılar.Mevduat oranları da 19 lara geriledi.Ev satısları hızlanacak herkes mevduatlardaki paralarını cekiyor yavastan dedi.Bildiğin alırsan al almazsan ben bu evi her halukarda satarım manasında konustu.Valla kriz mıriz bizim Eskisehire vurmamıs kardesim.
-Gecen hafta 1400tl kiralık ev buldum.Kadın memur ve evli olmasını istiyormus kiracının.Aradım abla evli cocukluyum ama memur değilim.Kapora sorun değil kiranı da 1 yıllık pesin verebilirim dedim.Olmaz ben memur istiyorum dedi.Dedim neden memur istiyorsunuz kira ödemez diyorsanız zaten ben size 1 yıllık pesin vereceğim dedim.Olmaz memur istiyoruz diyor.Ablam başka bişey mi arıyor bilemedim
iki bekar memur ankara'da kiralık ev arıyoruz. takım elbiseli falanız girdik emlakçıya. dedik böyle böyle memuruz, bekarız ev bakıyoruz.
adam bir taraftan düşünüyor bi taraftan bize anlatıyor şöyle bi ev var falan. biz de olmaz veya olur görelim diyeceğiz.
arada dedi ki "falanca abinin bi evi vardı sizin istediğiniz gibi ama memur kefil istiyor"

dedik abi biz memuruz. söyledik dimi.
diyor ki "ha... r tamam işte biriniz birinize kefil olursunuz"