İlk 5 tercihinden birine yerleşirsen burs alma ihtimalin var.
İlk tercih etme veya en son tercih farketmez.Bir etkisi olmuyor.
Ailen baskı yapabilir sana,bana bu tür davranışları sanki bilmiyorlar konuşuyorlar gibi geliyor ama onlarda haklı bizlerin iyi bir yerlere gelmesini istiyor.Senin gibi benimde elimde olsa bende hiç durmam ama bekliyeceğim. Orta düzey tüm mühendislikler geliyor ama tercih yapmadım.Seneye zaten yine bu puanı alacağım ama 1 sene fedakârlık yapıp daha iyi bir yeri hedefliyorum.
Seninde bazı durumlarda fedakârlık yapmanı öneririm. Puanın düşük belirttiğin bölümler cidden berbat bölümler. Evet sosyal medya felan baya kazandırıyor hatta çevremde okumuş mesleğe geçmiş kişilerden bile daha çok kazandığım oluyor ama bu kazançlar gelip geçici.Misal instagram takipçi

Şuan iş alınmıyor sektör bitti.O yüzden fiziksek olarak bir iş bulunması şart ve yaşımız gereği kendimizi belli alanda geliştirmemiz lazım.
1 sene daha dişini sık bazı işlere ara ver dersine yoğunlaş seneye tercih zamanı sana bilgisayar mühendisliği için il seçelim

Zor değil zaman çok.
Ailenle aran bozuk olabilir,baskı uyguluyor olabilirler aldırış etme sen kafaya neyi koyarsan onu yaparsın.