Malum ülkede ekonomik durumlar çok iyi gitmiyor. Doğan olarak herkes bir şekilde kısabildiği kadar masraflarını kısmaya çalışıyor bunda şaşılacak bir şey yok zaten. Ancak koskoca firmalar bile bunu mazeret yapıp 750 lira gibi bir firma için önemsiz sayılabilecek ödemelerini yapmıyor.

Ay başında şehrin büyük ajanslarından bir tanesinin patronu ve sevdiğim bir abim olan bir insan aradı ve beni bir mimarlık firmasına yönlendirdi. Firmanın sosyal medya yönetimi yapılacak ancak ajansta işler biraz dazla olduğu ve söz konusu firmanın birazcık özel ilgiye ihtiyacı olduğundan bana ilgilenir misin diye sordu bende elbette dedim ve gidip görüştüm. Anlayacağınız yüz yüze görüştüğüm sevdiğim bir insanın aracılığı ile geldi. Buradan da sürekli çalıştığım bir sürü değerli arkadaşım var onlarda çok iyi bilirler ki %100 tüm ödememi almadan kimsenin işine başlamam fakat söz konusu firmanın işi sosyal medya yönetimi olduğu için ayın 15'inden 15'ine 750 TL şeklinde anlaştık. Ancak gelin görün ki ilk ödeme tarihinin üstünden 15 gün geçmiş olmasına karşın hala ödememi alabilmiş değilim. Her gün arıyorum bugün ararım diyorlar ama yok istisnasız 15 gündür bu şekilde sürünüyor iş.

Neymiş çek dönmüşte ıvırmış zıvırmış.. Arkadaş sen bir mimarlık firması olarak 750 lira ödemek için bu kadar can çekişiyorsan kapat o dükkanı yada ne biliyim girme böyle bir masrafın altına madem kaldıramayacaksın. Diğer taraftan bilmelisin ki insanlar da senden alacağı ödemelere güvenerek planlar yapıyor ama nerdeeeeee. Anlamadığım şey ben sıradan bir tasarımcı ve ortalama gelirli bir insan olarak bir borcum olduğunda huzursuz olurum bunların şeyinde değil... Ya da en azından bende bıraktıkları intiba bu şekilde.

Ufak tefek gecikmeleri zaman zaman herkes yaşayabilir anlarım nitekim benim de bir iki defa iade etmem gereken ücretleri istemeden geciktirdiğim oldu ama ben bu insanların samimiyetine güvenmekte gerçekten zorlanıyorum. Kriz parası olmayana zaten kriz olana da böyle mazeret oluyor demek ki. Neyse bu vesile ile tanış selamı ile de gelse hiçbir işi ödemesini almadan yapmamam gerektiğini bir kez daha idrak etmiş oldum.

Bu hafta da ödememi yapmazsa zaten işi de durdurup yaptığım her şeyi sileceğim..

İçimde kalacağına yazayım dedim iki dertleşiriz..