Sonunda ben de youtuber olmaya karar verdim. Amacım boş zaman değerlendirmek. Amacım ve hedefim boş zamanlarımı değerlendirmek bir hobi edinmek. Neler yaptığımı burada tutmak istedim. Bakalaım nasıl ilerleyeceğim.

Temmuz Ayında Neler Yaptım
Örnek youtube kanalları inceledim
Hangi programları kullanmayı öğrenmeliyim karar verdim.
Adobe Premiere - Adobe Audition programlarında karar kıldım ve yaklaşık bir hafta boyunca bu programlar için eğitim videoları izledim ve denemeler yaptım. Henüz çok profesyonel gibi kullanamasam da bir video çıkarabilecek düzeye geldim sanırım. Şunu asla unutmayalım arkadaşlar bir öğretmen olarak çok iyi biliyorum ki en etkili öğrenme yolu yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Videoları yaptıkça daha da ilerleyeceğim umarım.
Telefondan ses kaydı denemelerinden sonra bir mikrofon aldım BM 800. Tripod almayı unutmuşum bir ara onu da alacağım inşallah. Çünkü tripod gerçekten lazım oluyor.
Ruhi Çenet ve Afgan Rasulov'un eğitim videolarını aldım.
Başlangıç aşamasında Ruhi Çenet gerekli bence ilk aşamada bir yol haritası belirleme, strateji planı yapma açısından Ruhi Çenet eğitim seti yararlı olacak gibi görünüyor.
Afgan Rasulovun eğitim seti videolar hazır olup da kanal açılacağı zaman gerekli olacak. Anca kanal optimizasyonu açısından bu eğitim seti daha ayrıntılı ve yararlı.Birinci adım Ruhi ikinci adım Afgan olmalı, bence. İlk izlenimim böyle.
Bu arada kanal ismi, ve kategorisi hakkında düşünmeye devam ediyorum.
Bilgi kanalında karar kıldım. Evet oldukça fazla bilgi, belgesel kanalı var, ama benim amacım hobi, zaman geçirmek. Tabi zaman geçirirken de yeni bilgiler öğrenmek, mevcut bilgilerimi ilerletmek adına bilgi ve belgesel kanalını daha uygun. Asıl amaç para kazanma olsaydı bilgi kanalı seçmezdim. Veya çok daha farklı bir konsept bulmaya çalışırdım. Bana en uygun olanı seveceğim (yapacağınız işi sevmek en önemli nokta unutmayın) kategori belgesel ve bilgi.
Haftada bir video planlıyorum. 2 veya 3 gün metin çalışması. Sonraki 1 veya 2 gün seslendirme. Cumartesi ve pazar görseller ve montaj.
Bu arada ilk deneyimim; bu işin oldukça zor bir iş olduğu. Yeni başlayacaklar için ilk ay neler düşünüyorum bu konularda biraz değineyim.
Metin Çalışması
Bu aşama oldukça zor arkadaşlar. Öncelikle detaylı bir okuma ve araştırma gerektiriyor. Tabi bu da yetmiyor, bunu insanları sıkmayacak ilgi çekecek bir hale getirmek gerekli. Videonun ana iskeleti burası.
Seslendirme
Eğitim ve yetenek isteyen bir kısım, zor iş. Çokça pratik gerektiriyor.
Gerçekten youtuberlar ciddi emek harcıyor. Kazanılan paranın karşılığı bu değil kesinlikle. Ve şunu da görüyorum ki ne yetenekler var. Gerçekten takdir ediyorum bu youtuberları.
Bugün 29 Temmuz Salı
Hazırladığım bir metnin ilk kısmını seslendirip audition da düzenleyeceğim.
bakalım neler olaca belki ilerde yeni başlayacaklar için bir yol haritası olur. Ara ara buraya neler yaptığımı ekleyeceğim.
Haydi fazla uzatmadan ben işe girişiyorum.
30 Temmuz Çarşamba
Dün seslendirme işini bitirdim. Benim için bu işin en zor kısmı bu seslendirme olacak sanırım. Ortaya çıkan iş fena değil ama yine de tam istediğim gibi de değil. Kaan Ünsan Alphan, Engin Deniz gibi sesleri dinledikten sonra onlardan tabi ki biraz uzağım. Biraz da audition da kendimi geliştirmem gerekiyor sanırım.
Bugün fotoğrafları montjlamaya başlayacağım.
Haydi iş başına

10 Ağustos
Bu 10 günlük sürede 3 gün kadar seslendirme ile uğraştım. Gerçekten eğitim ve yetenek isteyen bir iş. İşin program kısmına benzemiyor.
Sonraki günlerde resimler videolar vs bulup montajladım
Ve nihayetinde ilk videomu bitirdim. İlk videomda hem öğrendim hem de videoyu çıkardım bu yüzden oldukça uzun sürdü. Umarım sonrakiler daha kısa sürecek.
İlk çalışma için fena sayılmaz. Seslendirme işinde kendimi geliştirmem gerekiyor.
Görselleri videoları sağdan soldan bulup koyduk bakalım telif işi nasıl olacak bilmiyorum. Bu konuda da bilgilenmeliyim.
Şimdiye kadarki süreçte daha önce hiç bilmediğim 2 adobe programı öğrendim. Premiere,ve Audition.
Şimdi geçiyorum video kapağı için photoshop öğrenmeye.
Sonrasında bi ara efects de öğreneceğim inşallah.

18 Ağustos
Nihayet kanalı açtım, elimden geldiğince ayarlamalarını yapmaya çalıştım.
İlk videomu yükledim. İnşallah telif vs takılmaz. Bu konuda henüz tecrübesisizim zira.
İkinci videoyu da yarıladım.

31 Ağustos
2. videomu da birkaç kez telife takıldıktan sonra 6 gün önce yayınladım, ama o gündür çalışmıyorum bir kitaba çok sardım onu bitirmeye çalışıyorum. Merak edenler için Azra KOHEN'in Aeden isimli kitabı tavsiye ederim, hatta birkaç konu bile çıkarabilirim bu kitaptan youtube için.
Bu arada yaz tatili bitti bakalım yeni yapacağım videoya başlayacağım bir iki gün içinde