Modem reset, portable chrome veya portable opera veya firefox yerleşik olarak gizlilik ayarı kullanın. Multilogin kullananlar da var. Ben firefox kullanıyorum, gizlilik ayarlarında. Her işlemde tarayıcıyı kapatın yeniden açın (portable tarayıcılarda her site için ayrı tarayıcı yapın). Hesaplarınızı mümkünse en azından ilk 2-3 gün bile olsa normal bir pinterest kullanıcısı gibi kullanın. Mümkünse sürekli yeni hesap açıp kenarda tutun.

Klasik öneriler dışında shadoıw ban için kesin bir şey yok, varsa da henüz bunun açıklayan yok. Lakin bu klasik yöntemler de uygulansa hesap shadow bana girebiliyor. 5-10dk arasında pinleme yapan hesaplardan çoğu shadow yemedi ama daha ilk açar açmaz ilk pinlerde yemeye başlayan da oluyor. Kısacası tam kriterler belli diyemeyiz.

Shadow ban kalkabiliyor mu; evet kalkabiliyor. Kesin mi; hyır kesin değil. Shadow ban yiyen hesaba pinlemeyi durdurun, takip edin, ama asla ve asla hesabınıza giriş yapmayın. Zaten hesabı siteden otomatiğe bağladıktan sonra hiçbir zaman artık hesabınıza girmeyin. Shadow ban yiyen ve ondan sonra pinleme durdurulan hesaplardan bazıları zaman içinde düzeliyor. 4 günde bandan çıkan hesabım oldu, gerçi eski tadını vermiyor şu an ama belli olmaz, tamamen de düzelebilir. Ortalama 15 günde bandan çıkabiliyorlar. Çıkmazsa da beklemekte fayda var. Yalnız bandan çıkınca bazılarının sadece yeni pinleri kaynakta gözüküyor. Demekki banlı olduğu sürede, bandan çıkasını beklerken kontrol için arada bir tane pin atmak faydalı olabilir. Bunun için yine de ilk 1 hafta beklemek iyi olur.