Güzel düşünce Aykut hocam takdir ettim, yapılırsa bende elden geldiğince yardımcı olurum
EyvAllah
Ortak yardım parası toplayabilmek için (ki yasal yollardan bahsediyorum) dernek veya sivil toplum kuruluşu olmak gerekiyor. İşin dini tarafına gelecek olursak bu Kurban bağışı değilde sadece yardım diye geçer biliyorum. çünkü Kurban bağışı için her insana Kurbandan bir hisse veriliyor. bir Kurban en fazla 7 hissedara bölünebiliyor.
Bir hayvandan yüzlerce pay verilemeyeceği için nasıl bir yol izlenir o konuda açıkcası alim değilim yönlendirmem hata olur.
Zaten bende demiyorum 7 kişi toplanıp kurban keselim. Herkes elinden geldiğince yardımcı olsun bir yardım yapalım.
dinen böyle bir kurban kesimi olmaz.(50 100 kişi)
küçük baş 1
büyük baş maksimum 7 kişi ortak kurban kesebilir.
para bağışı yapabilirsiniz.
Bizde biliyoruz yazdıklarınızı.Zaten kimse gelip 7 kişi ortak olmaz

Önemli olan yardımcı olmak.
R10 yonetimi bu isi yapamaz. Valilikten izin almak lazim yardim icin para toplayabilmek adina ve bunun hesabini makbuzunu tutmak hesaplamak lazim. ayrica bunun kurbanla alakasi yok. siz yardim yapmak istiyorsaniz kucuk buyuk bas hayvanij en pahali oldugu kurban doneminde yapmamalisiniz. ayrica insanlara para yardimi yapin. kirmizi et cok onemli ihtiyac degil. yardima muhtac insanlarin daha onemli ihtiyaclari olur.
Hesap kitap işlerini bilmediğim için pek bişe diyemem ama dediğiniz gibi pahalı olduğu dönemde alınmayabilir veyahut para yardımıda yapılabilir.
Amaç yardım olsun. Sıfatı fazla önemli değil
Bu para yardımı mı? Kurban yardımı. Burada para toplayalım 100 kişi hisse alalım, çıkan eti 100 kişiye dağıtalım denmiyor ki. Kurban için para toplanacak, ihtiyacı olan birisinin adına "1" hisse alınacak.
Ben hoca vs. değilim. Mantıken olanı söylüyorum. Eğer bu olay gerçekleşirse öyle veya böyle yardımcı olmak isterim.
Yanlış anladılar sanki 7 kişi ortak olup kurban kescez gibi

Önemli olan toplu bir iş yapmak.