Önceleri yoast kullanıyordum. Sonra ekstra eklentilere ihtiyaç duydum. Bunlardan biri dış link url'leri nofollow içindi, diğeri resimlere otomatik alt tagı eklemek içindi... Daha birkaç tane özellik için de ayrıca eklenti kullanmak zorundaydım. Sonra rank math'ı gördüm. İçinde benim sitede kullandığım eklentileri zaten barındırdığını farkettim. Zaten yeni yükselen sitemi kurban ettim ve yoast'tan rank math'e geçtim. Geçerken yoast'ın ayarlarını kendine uyarladığını yani diğer bir deyişle import ettiğini de gördüm.

Aylardır rank math'teyim. Site yükselişini sürdürüyor. Ekstra eklenti ihtiyacım ortadan kalktı ve doğal olarak sitem hızlandı. Bir zararını görmedim. Arkadaşların dediği "rakam" olayı ise şöyle açıklanabilir: SEO'da ilgi çekici başlıklar arasında rakam kullanılanlar ön plana çıkıyor. Mesela "Dünyanın en harika yerleri" değil de "Dünyanın en harika 7 yeri" daha çok tık alıyor. Ondan dolayı bunu zorunlu kılmışlar. SEO'da yükselmek isteyenler için bunun zorunlu kılınması kadar doğal bir şey yok ancak tabii ki yapılmazsa site ölmeyecek. Zaten gereksizse rakam kullanılmamalıdır. Buna eklenti karar veremez. SEO'da ileri gitmek isteyenler zaten bu eklentilerin bir farkındalık oluşturucu eklentiler olduğunu bilirler ve asıl SEO insanın kendisinde biter.

Bu söylediklerim ücretsiz seo arayanlar içindi. Parasını veren yoast'a geçip destek de alabilir.