Merhaba Arkadaşlar
Paylaşma, yardımlaşma bayramımız olarak gördüğüm ve düşündüğüm kurban bayramımız geliyor bildiğiniz üzere.
Kurban bayramında mutlaka kurbanınızı kesip yardımlarda bulunuyorsunuzdur ama Benim amacım sadece kurban da yardım etmek değil biraz daha farklı.
Çok şükür buradaki çoğu insan bir şekilde geçimini idare ediyor.
Aramızda aylık 100k kazanan da vardır 100 tl kazanç sağlamak için emek harcayan arkadaşlarımızda
Benim bu konuyu açma amacım r10 ailesi olarak yardım kampanyası düzenleyelim.
Kurban bayramına az bir süre kaldı pek fazla birşey yapamayız belki ama eylül ayının ilk haftasında okullar açılacak. En azından Eylül ayına kadar büyüyüp organize olup çok insanı mutlu edebiliriz.
Şu ekonomik durumda mutlaka çok zorluk yaşayan etrafınızda aileler mevcuttur.
Çocukların kırtasiye, okul masrafları için şimdiden dertlenen aileler mutlaka vardır.
Belki r10 ailesi olarak bu işlere gönül vermiş bir arkadaşımızı veya arkadaşlarımızın vasıtasıyla çevrenizde gördüğünüz duyduğunuz durumu gerçekten çok kötü olan çocuklarını okula gönderecek olan ailelere yardım edebiliriz.
Bunu nasıl düzenleriz, nasıl planlarız nasıl ulaştıracağımız hakkında çok bir fikrim yok.
Kıyafet olarak mı yardım edelim yoksa kırtasiye masraflarını mı karşılayalım?
Kıyafet karşılayacaksak 1 çocuk için toplam maliyet ne olur ?
Kırtasiye malZemelerini karşılayacaksak 1 çocuk içim ortalama maliyet ne olur?
Bu maliyet hesaplama konusunda net bir bilgi alalım ortalama olarak kırtasiye masrafı sallıyorum 150 TL tutar diyelim
Aramızda kendi geçmişini, nereden geldiğini hangi zorlukları atlattığını bilen, yardımsever abilerimiz kardeşlerimiz belki 1 çocuk bile olsa karşılamak isteyebilir.
Benim yaşadığım yerde, çevremde gözlemlediğim kadarıyla çok zor durumda olan aile yok. Herkes içkisini içiyor kumarını oynuyor.
İçkiye para verecek insanın paraya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.
Sizin aracılığınızla belki yüzlerce çocuğu mutlu ederiz.
Ben 10 kardeşimizin kırtasiye masrafları ne olursa olsun karşılayacağım.
Ama nasıl ulaştırırız nasıl yaparız bunları kendi aramıZda planlamamız lazım.
Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler