yabancı dil bilip bir işe yaramıyor diyorsanız sorunu kendinizde aramalısınız İngilizce dünya dili. illa Türkiye'de değil, tüm dünyada Freelancer olarak çalışma imkânı sunuyor. sadece aramak araştırmak lazım.
mesela ben kendimi geliştirerek İngilizce dâhil birkaç dil daha ekledim. Makale, SEO ve tercümanlık olarak ek hizmet veriyorum. Fakat arada cahil işverenler çıkıyor, sanarsın dünyadaki tüm dilleri biliyor. bilse zaten bize ihtiyaç duymazlar ama işte ne yazık ki böyle insanlar var

Google Translate ile kontrol yapıyor. Haliyle grammar bozukluğunu görüyor. Bu bizden değil, Google'dan bunu herkes bilir zaten. Sonra "fiyasko" deyip aklınca uyanıklık yapıp iade istiyor. İadeyi alıp işi müşterisine gönderecekti, bi zeki o ya. sonra hataları kanıtlayamıyor, 4 dilden 1 tanesini para vererek ana dili olan birisine çeviriyor. aklınca iade alacaktı. fakat "müşteriye gönder, hata çıkarsa kanıtla iadeni anında yaparım" dedim. sonra müşterisine dördünü de gönderiyor. sonuç ne? bizim 3 çevirimiz profesyonel hatasız çıkarken, ana dilinde hizmet aldığı kişinin çevirisi fiyasko çıkıyor böyleleri ne yazık ki piyasada var. emeğe karşı da saygı duymayan bu tür kişilerle çalışmamanı öneririm. yoksa boş yere stres sıkıntı yaşıyor insan.

bunun dışında kısacası, sen istersen iş var, istemezsen iş yok

Not: bu dediğim kişi ne yazık ki R10'da kayıtlı bir üye.